6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Memurlar işaret dili öğreniyor

Rize'de, işitme engelli vatandaşlar için kamu hizmetlerinin kolaylaştırılması amacıyla memurlara yönelik İşaret Dili Tercümanlığı Kursu açıldı.

Rize Valiliği tarafından geliştirilen proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamu hizmetleri sırasında işitme engelli vatandaşlarla diyaloga girecek memurlara işaret dili öğretiliyor. İşitme engelli vatandaşlara daha sağlıklı kamu hizmeti verilebilmesinin amaçlandığı projede 16 farklı kamu kuruluşundan çok sayıda memur eğitime tabi tutuluyor. Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Lisesi Salonu'nda verilen kurs çalışmalarına katılan Rize Valisi Kasım Esen, proje ile engellilere daha iyi hizmet götürülmesinin amaçlandığını söyledi.

Engellilerin kamu hizmetlerinden daha kolay faydalanmasının önemine işaret eden Esen, şöyle konuştu: "Ülkemizde başka bir ilde bu uygulamanın yapılıpyapılmadığını bilmiyorum. Biz 16 farklı kamu kuruluşundan seçtiğimiz memurlarımıza işaret dilini öğreterek işitme engellilere hizmet götüreceğiz. Örneğin Rize'de işitme engelli bir kardeşimiz doktora gittiğinde derdini anlatmaya çalışacak. Ama doktorun işitme engelli hastayı anlaması çok zor. Bu eğitimden geçen iki sağlık personelimiz ise hastanelerimizde görevlendirilecek. İşitme engelli bir vatandaşımız hastaneye gidince bu arkadaşlar aracılığıyla dertlerini doktora rahatlıkla anlatabilecekler."

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?