4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

RİPORT çöp iddialarını reddetti

Rize Valisi Kasım Esen'in RİPORT Rize Limanı Yönetimi’nin ücret karşılığında liman sahasına çöp döktürdüğü şeklindeki iddialarının basında yer alması ve Vali Esen'in Rize Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden liman hakkında işlem başlatılmasını istemesinin ardından RİPORT Rize Liman İşletmesi iddialara avukatı kanalı ile cevap verdi.

Şirket Hukuk Müşaviri Rize Barosu avukatlarından Ateş Hatinoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, "Kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında yer bulan ve limana çöp ve hafriyat döküldüğü ve bunlardan ücret alındığı iddiaları doğru değildir. Liman sahasının batı yakasına dökülen harfiyatlar kesinlikle müvekkilim şirketin isteği ile ve ücret mukabilinde dökülmemiştir. Bu sahaya çöp döküldüğü iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Şirketimiz çevreye ve kanunlara saygılı bir şirket olup ortakları tüm Türkiye'nin saygınlığını kazanmış, ilimize çok büyük hizmetlerde bulunmuş kişilerdir. Yüzde 90'nı balıkçılıkla dahi ilgisi olamayan bazı kişiler Rize Limanı sahası içerisindeki kayık çekek yerlerini hiçbir hukuki gerekçeye ve sözleşmeye dayanmaksızın derme çatma, ruhsatsız, imara aykırı kaçak barakalar inşa ederek işgal etmişlerdir. Şirketimize bugüne kadar bir kuruş dahi ödemiş değillerdir. Tam tersine liman sahasından tahliyeleri ile kaçak barakaların yıkılması için açılmış, neticelenmiş ve yıkım aşamasına gelmiş ve halen devam eden davalar vardır. Bölgenin en önemli ticari limanlarından biri olan limanımızın Ovit Geçişi’nin tamamlanması ile önemi kat kat artacak, Rize Limanı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı olacaktır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin ustaoğlu IP: 81.213.249.xxx Tarih : 13.01.2008 20:33:59

ben sadece ovitdağı kısmına atfen inşallah diyorum.fakat Rizenin guzide sivil toplum örgütleri yetersiz.bir inşaat mühendisleri odamız .bile trabzona bağlı etkileyic sesler yok onun için bi şekilde Rizeyle bağı olan herkes bu tur projelere katkı vermelidirler