4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Esen'den söylenti terörü uyarısı

Rize Valisi Kasım Esen, şehirde canlı bomba ya da şüpheli araç bulunduğu yönünde ihbarda bulunan bazı kişilerin çıkardığı söylentilerin terörle eşdeğer olduğunu belirterek bu tür söylentileri çıkaranlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Rize'de bugün öğle saatlerinde bir vatandaş tarafından il plaka kodu 72 olan bir aracın bomba yüklü olduğu yönünde ihbarda bulunuldu. İhbarda bulunan kişinin daha sonra ifadesi alınmak üzere Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne alındığı öğrenildi. Vali Kasım Esen, son zamanlarda terör örgütlerinin bölgede halkı korku ve paniğe sevk etmek için söylenti terörü uyguladığına dikkat çekti.

Bu yönde daha önce de ikaz mahiyetinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Vali Esen, "Bölgemizde
söylenti terörü ile halkın korku ve paniğe sevk edileceğini söylemiştim. Bu açıklamamdan sonra Trabzon'da bu metot uygulandı. Şimdi de ilimizde uygulanmak isteniyor. Amaçları söylenti terörüyle halkı tedirginliğe itmek ve halk üzerinde korkuyu egemen kılmaktır. Halkın panik içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini istiyorlar. Terör örgütleri büyük bir eylem yapacakları zaman yanlış ihbarlarda bulunarak polisi de yanıltmak ister. Polisimiz bu ihbarların gerçek ve sahte olanlarını ayırt edebilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 15:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?