4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İkizleri yangın ayırdı

Rize'de bir evde çıkan yangında, 3 yaşındaki ikiz kardeşlerden biri dumandan zehirlenerek ölürken diğer kardeş annesi tarafından kurtarıldı.

İslampaşa Mahallesi İskender Paşa Sokağında bulunan Murat ve Melek Erol çiftine ait iki katlı evin oturma odasında elektrik kontağından yangın çıktı. Anne Melek Erol, 3 yaşındaki ikiz çocukları Gökhan ve Okan'ın bulunduğu odada çıkan yangında gözüne ilk ilişen oğlu Gökhan'ı alarak evden çıktı. Anne Melek Erol'un çığlıkları üzerine Erol ailesinin kapı komşuları Ali Delihasan yanan odada kalan Okan'ı kurtarmak için odaya girdi ancak Okan'ın sesini duymasına rağmen yangın ve duman nedeniyle minik çocuğa ulaşamadı.

Olay yerine itfaiye ekipleri çağırılırken, itfaiye ekipleri ikiz kardeşlerden Okan'ı yanmakta olan kanepenin arkasına saklanmış ve ölü olarak buldu. Dumandan zehirlenerek öldüğü anlaşılan ikiz kardeşlerden Okan'ın böbrek yetmezliği rahatsızlığından dolayı iki yıl içerisinde dört kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadığı öğrenildi. Baba Murat Erol ve büyük oğlu Gürkan'ın evde bulunmadığı sırada çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Minik Okan'ın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan yanan eve ilk giren Ali Delihasan, yaptığı açıklamada, "Odaya girdiğimde dumandan hiçbir şey görünmüyordu. Çocuğun sesini duyuyordum ama ona ulaşamıyordum. Birden bir patlama oldu. Yere düştüm. Kendime gelince odadan çıkmak zorunda kaldım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dursun IP: 88.232.233.xxx Tarih : 1.02.2008 11:04:51

ya bu sobaya niye kömüratıyolarda unutuyolar herkez zehirleniyo yazık yazık