4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Mavi tur Rize'de başladı

Milli bisikletçilerin "kanserde erken tanı" için 3 yıl önce başlattıkları Mavi Tur'un 3. etabı bugün Rize'den başladı.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Feyyaz Özdemir ve Prof. Dr. Adnan Çalık, vatandaşlara "meme kanseri" konusunda bilgi verdi. Konuşmaların ardından Mavi Bisiklet Karadeniz Turu'nun açılış törenine geçildi. Törende konuşan Rize Valisi Kasım Esen, bisiklet sporunun çevreciliğe eşdeğer olduğunu kaydederek, "Bisikletçilik sporu dünyada çevrecilikle eşdeğer bir spordur. Özellikle bu turun Karadeniz'den başlaması çok önemli. Akdeniz'e gittiğiniz zaman kaybedilmiş bir sahil bölgesi
görüyorsunuz. Ama Karadeniz'in yeşili henüz yerinde duruyor. Bizim Karadeniz'in toprağına, yeşiline ve suyuna sahip çıkmamız demek Türkiye'nin su kaynaklarına sahip çıkmamız demektir" dedi.


Projenin sponsoru Roche İlaç Firması yetkilileri, Vali Esen, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Sağlık İl Müdürü Hakan Diren ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz'a teşekkür plaketi verirken, milli sporcular Trabzon'a hareket etmek üzere alkışlar arasında Rize'den ayrıldı.


Mavi Bisiklet Turu'nda 12 Milli Bisikletçi, "kanserde erken tanı"nın önemine dikkat çekmek için Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak ve Bolu üzerinden İstanbul'a kadar pedal çevirecek. Mavi Tur'un 14 Haziran tarihinde İstanbul'da noktalanması planlanıyor.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 01:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda gürbüz IP: 81.215.54.xxx Tarih : 16.06.2008 11:29:02

memleketım için buyuk şey organıze eden herkese teşekurler edfaturızm eda