4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ayder'de heliski heyecanı

Rize’nin doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla dünyaca ünlü Ayder Yaylası, "heliski" yapan sporcular tarafından büyük rağmet görüyor.

Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Çamlıhemşin Belediyesi, Ayder’de turizmi geliştirmek amacıyla yaylaya baby-lift kurdu.

Rize'nin 1350 rakımlı Ayder Yaylası’na Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çamlıhemşin Belediyesi’nin de desteğiyle 300 metre uzunluğunda baby-lift kuruldu. 40 bin YTL’ye mal olan baby- lift sayesinde bir saatte 700 amatör kayakçı zirveye taşınabilecek. Özellikle yaylada yapılan helikopterli kayak sporu "Heliski" sonrası kayağa özenen yöre halkı için kurulan baby-lift, herkesin kullanımına açık olacak.

Çalışmaları denetlemeye giden Rize Valisi Kasım Esen yetkililerden bilgi aldı. Vali Esen, Ayder Yaylası’nın kayak merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Vatandaşlarımızın kayak yapabilmesi için baby-lift kuruldu. Ama biz bu İngilizce kelimeyi değiştirerek ’Mini Kayakçı Taşıyıcı’ ismini koyacağız. Vatandaşlarımızın kayağa ilgi göstermesi güzel. Çünkü kayak turizmin gelişmesi için bölgedeki kişiyerin isteği ve arzusu çok önemlidir" diye konuştu. Baby-lift’in kurulduğu bölgede kayak takımı bulamayınca zirveye çıkamayan Vali Esen, oteller bölgesinde Heliski sporcularının kayak takımlarıyla bir süre kaydı.

Bu arada helikopterle zirvelere bırakıldıktan sonra kayarak aşağıya inen profesyonel kayakçılar da nefes kesen gösterilere imza atıyor. Korkusuzca Kaçkar zirvelerinden inen kayakçılar, günde 6 saate yakın kayak yapıyor.

Heliski, dağların yüksek bölgelerine helikopterle çıkıp kayakla aşağıya doğru yapılan uzun iniş sporuna verilen ad.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 10:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?