18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDEŞEN - RİZE

Küçük kızlardan jiletli protesto

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde anneleri Asiye S.’nin tutuklanmasını protesto eden kızları ve yakınları, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek kendilerini jiletlediler, polisi tacizle suçladılar.

Çevredeki vatandaşlarla da tartışan kızlara polisin müdahalede bulunmaması dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce fuhuş yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve getirildiği Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde olay çıkardığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen Asiye S., dün çıkartıldığı Ardeşen Adliyesi’nde tutuklanarak Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Bu sırada adliyenin önünde bulunan Asiye S.’nin kızları E.S.(16) E.S.(15) ile yakınları, annelerinin cezaevi aracına bindirilmesi üzerine ellerine aldıkları jiletlerle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geldiler. Burada polis tarafından taciz edildiklerini ve dayak yediklerini iddia eden kızlar, çevrelerine küfürler yağdırırken bir taraftan da ellerinde bulunan jiletlerle el ve kollarını kestiler. Bir süre caddelerde dolaşarak etrafa bağıran kızlar, tekrar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek protestolarını sürdürdüler.

Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunun kızlara polisin müdahalede bulunmaması dikkat çekerken, etrafta toplanan vatandaşlar protestocu kızlarla tartışmaya girdiler. Yaklaşık iki saat kadar süren olayların ardından kızların olay yerine çağırdıkları taksiye binmesine vatandaşların müsaade etmemesi üzerine, protestocu kızlar olay yerinden vatandaşların şaşkın bakışları arasında yürüyerek uzaklaştılar.

Kilis Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan jiletçi kız kardeşler, daha önce de yurttan kaçarak benzer protestolarda bulunmuşlar, intihara teşebbüs etmişler ve cam ve jiletlerle kendilerine zarar vermişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:33:46
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 11:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?