17
Mayıs
2024
Cuma
ARDEŞEN - RİZE

Karadeniz'e has özellik: Kurdela kesimli kivi hasadı

Ardeşen İlçesi’nde kivi hasadı, Nurettin Altı isimli üreticinin bahçesinde düzenlenen törenle kurdela kesilerek başlatıldı.


Kivi hasadının başlaması nedeniyle düzenlenen törene Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Gelişim Kivi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çırakoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan İmdat Sütlüoğlu, "Kivi ilimiz için çok büyük bir zenginliktir. Doğru üretilmesi ve yaygınlaştırılması halinde her yıl ortalama olarak üreticimizin cebine 100 trilyon lira girecektir. İlimizde işsiz ve maddi durumu bozuk vatandaşımız kalmayacaktır. Bugün ne kadar çok kivi üretebilirsek o kadar çok kiviyi satabilecek duruma geliriz. Bu nedenle herkesi kivi üretmeye davet ediyoruz" dedi.


Gelişim Kivi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çırakoğlu ise bu yıl bir ilke imza atacaklarını ve üreticiden ürününü peşin olarak alacaklarını kaydederek, "Bugüne kadar hiç uygulanmamış bir sistemle üreticiden kiviyi peşin para ödeyerek alacağız. Üreticiden 90 gramın üzerindeki kiviyi kilogram başına 1 milyon 800 bin lira, 90 gramın altındaki kiviyi ise 1 milyon 300 bin liradan satın alacağız. Biz bu yıl üreticinin getireceği kivinin hepsine talibiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sütlüoğlu, Nurettin Altı isimli üreticinin bahçesinde iki kivi fidanına bağlanan hasat mevsimi açılış kurdelesini kesti. Daha sonra, törene katılanlar bahçeye girerek kivi hasat ettiler.

ardeşen
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 16:02:06
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 10:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?