19
Mayıs
2024
Pazar
ARDEŞEN - RİZE

Tabelası var, kendi yok

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) bağlı Ardeşen Meslek Yüksek Okulu’nun tabelası olmasına rağmen binasının olmayışı dikkat çekiyor.

Ardeşen şehir merkezi Sahil Yolu üzerindeki KTÜ Ardeşen Meslek Yüksekokulu’nun kapı girişinde okul isminin bulunduğu bir tabela var. Ancak tabelanın asılı olduğu kapıdan girilince, içeride okul binası yerine birkaç baraka ve boş araziyle karşılaşılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Ardeşen’de bulunan Orman Ürünleri Sanayisi’ne (ORUS) ait arazi, Meslek Yüksek Okulu yapılmak üzere 1998 yılında KTÜ’ye devredildi. O tarihten bu yana arazide meslek yüksek okulu yapılması için birçok girişimde bulunuldu ancak bunlar sonuçsuz kaldı. İlçelerinde bir meslek yüksekokulu yapılmasını isteyen Ardeşenliler, bunun için okul binasının kendileri tarafından yapılacağı sözü verilmesine rağmen KTÜ tarafından bu talebin karşılıksız bırakıldığını ve okul yapılamadığını ifade etti. Bunun üzerine ilçe halkının okul ısrarından vazgeçmemesi ve bu duruma tepki olarak arazi girişine yapılmasını dört gözle bekledikleri okulun isminin bulunduğu tabelayı asmasıyla ortaya ilginç görüntü çıktı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:47:53
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 10:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahmi ALP IP: 85.96.162.xxx Tarih : 6.09.2005 15:06:55
İyi ki Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı bir yüksek okul da Ardeşen'e açılmamış. Zira bu sayede okulunu bitirdikten sonra Ülkemiz sokaklarını dolduran diplomalı işsiz sayısının artış hızı biraz olsun yavaşlayabilecektir belki.