19
Mayıs
2024
Pazar
ARDEŞEN - RİZE

Valinin işitme engelli öğrenci tepkisi

Rize Valisi Enver Salihoğlu, Rize’nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi Şehit Cumali Çiçek İlköğretim Okulu’nda soru sormak için tahtaya kaldırdığı 4. sınıf öğrencisi Melek Fırıncı’nın işitme engelli olduğunu öğrenince okul idarecilerini azarladı.

Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Rize Milli Eğitim İl Müdürü Rasim Çelik, geçtiğimiz gün Rize’nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi’nde Şehit Cumali Çiçek İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okulda incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, öğrencilere sorular sorarak isteklerini dinledi.

Bu arada bir kız öğrenciyi tahtaya kaldırarak kendisine soru soran Vali Salihoğlu, sorusuna cevap alamadı. Bunun üzerine okul idarecileri öğrencinin işitme engelli olduğunu söyledi.

Bu durum Salihoğlu’nu çok kızdırdı. Vali Salihoğlu, okul idarecilerine, "İşitme engelli öğrencinin bu sınıfta ne işi var? Ona ne öğretebilirsiniz? Ne öğrettiniz ki 4. sınıfa kadar geldi? Derhal bu öğrenci Rize Yatılı İşitme Engelliler Okulu’na gönderilsin" diye çıkıştı.

Okul idarecileri öğrenci velisinin kız çocuğunu yatılı okula göndermek istemediğini söylemesi üzerine daha da sinirlenen Salihoğlu, "Bu kız çocuğu artık devletindir. Burada hiçbir eğitim alamaz. En iyi eğitimi İşitme Engelliler Okulu’nda alabilir. Eğer veli buna karşı çıkarsa kendisine ceza keseriz" şeklinde konuştu. Vali Salihoğlu daha sonra okula bir adet bilgisayar bırakarak öğrencilere çikolata dağıttı. Vali Salihoğlu, sorularını doğru cevaplayan öğrencilere ise Atatürk’ün ’Nutuk’ adlı kitabını hediye etti.

GÖKTÜRK FIRAT RİZE (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 17:29:27
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 10:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahmi ALP IP: 85.96.162.xxx Tarih : 6.09.2005 15:02:45
Vali davranışında yerden göğe dek haklı. Kendinisi candan kutluyorum.