31
Mayıs
2024
Cuma
İKİZDERE - RİZE

Ata yadigârı araziler devletleştiriliyor

Konuyu son olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na İkizdere ziyaretlerinde dilekçeyle takdim ettiğini belirten EKŞİ "fakat bugüne kadar bir cevapta alamadım” dedi.

İkizdere ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Demirkapı Köyü Muhtarı Emrullah Ekşi, “dedelerimizden bize kalan araziler, tapu kadastro çalışmalarında orman sayılıp elimizden alınıyor, bu arazileri bugüne kadar bizler koruduk. Arazilerimizdeki yemiş ağaçlarını ve kestane, kızılağaç gibi ağaçları biz büyütüp koruduk.” dedi.

İkizdere Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Ekşi ilçede kadastro çalışması yapılan bütün köylerde orman sıkıntısı yaşandığını ve vatandaşın mahkeme kapılarında perişan edildiğini söyledi. Ekşi yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan 3373 Sayılı Kanuna muhalefet edildiğini ileri sürerek, “Yapılan bu kanunsuzluğu defalarca ilgili kurumlara başvurarak gündeme getirdik. Konuyu son olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na İkizdere ziyaretlerinde dilekçeyle takdim ettim fakat bugüne kadar bir cevapta alamadım” dedi.

Dedelerinden kalan arazilerin içinde büyütüp korudukları ağaçları büyütmenin neredeyse suç sayıldığı ve ağacı korumanın geçen yıllar süresince aleyhlerine olduğunu söyleyen EKŞİ Orman Bakanı Veysel EROĞLU’na ilettiği dilekçesinde şunlara yer verdi. “Üç yıldan bu yana ilçemizde tapu kadastro çalışmaları yapılmaktadır. Birçok köy ve mahallede çalışmalar tamamlandı. Ancak baba ve dedelerimizden bize kalan arazilerimizin 3’te 2 oranındaki alanı orman olarak gösterilmiştir.

Bu duruma bütün çabalarımıza rağmen engel olamadık. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz. 1945- 1950 yıllarında çıkan kanundan başka kanun tanımayan orman teşkilatına, 6831 Sayılı Kanunda değişiklik yapan 3373 Sayılı Kanunu ibraz etmişsek de bu işi organize eden Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün elemanları, bu kanunu hiç dikkate almayarak elimizdeki tapulu ve tapusuz arazilerimizi orman olarak göstermişlerdir. Halkımız daha fazla mağdur edilmeden, mahkeme kapılarında sürünmeden mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

OSMAN EMRE ERGÜN/Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:10:24
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 13:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ndag IP: 212.174.86.xxx Tarih : 16.09.2008 16:14:32

Çok haklısınız.Çünkü bizim dedelerimiz hain değillerdi yer belirtmiyorum eğer o millet gibi hain olsaydık bugün karadenizde bir tane orman kalmazdı şimdi arazi olarak kalırdı.Olsun balık bilmezse halık bilir.