18
Mayıs
2024
Cumartesi
İKİZDERE - RİZE

Avrupa, İkizdere'ye akın edecek

Yaz sezonunda İsrail, İngiltere, ABD ve İtalya’dan yüzlerce turistin, dünyada nadir alanlarda bulunan "Huş Tavuğu" isimli yabani kuşu görmek için Rize’nin İkizdere İlçesi Çamlık mevkiine geleceği bildirildi. Kafkaslardaki yüksek dağlık alanlarda yaşayan Huş Tavuğu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de özellikle İkizdere-Çamlık mevkiinde görülüyor.

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Çamlık-Genesis Motel bölgesinin, özellikle kuş gözlemcilerinin uğrak yeri olduğu belirtildi. Genesis Motel işletmecisi Yılmaz Coşkun, önümüzdeki aylarda özellikle Huş Tavuğu’nu gözlemlemek üzere bölgeye İsrail, İngiltere, ABD ve İtalya’dan turist kafilelerinin geleceğini söyledi.

Motel ve ahşap "Bungolav" evlerle turizme hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Coşkun, "Motelimizin yatak kapasitesi 123. Ayrıca 42 yataklı 14 ahşap Bungolav evinde de nefis çam kokuları arasında hizmet veriyoruz. Sivrikaya Köyü’müzün zirvesinde bulunan fakat bölgemizde çok ender görülen bir kuş olan Huş Tavuğu adlı yaban kuşunu izlemek için özel olarak ABD ve İsrailli kuş gözlemcilerimiz 5 yıldır sürekli motelimize geliyor. Bu kuşun resimlerini çekiyorlar. Bu sene İngiltere ve İtalya’dan da turist bekliyoruz. Ayrıca profesyonel anlamda 20 kilometrelik bir parkurda usta öğreticiler refakatinde botla rafting yaptırıyoruz. Cip safari turlarımızla yayla, göl, şelale ve bütün mesire yerlerimizi konuklarımıza gösteriyoruz" şeklinde konuştu.


Coşkun, Rize-İspir karayolunun bakımsızlığı, telefonlarının dijital olmaması ve internet bağlantısının iyi yapılamaması nedeniyle rezervasyonlarda sıkıntı yaşadıklarını belirterek sorunlarına çözüm istediklerini sözlerine ekledi.

RİZE-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 15:03:35
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 13:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ogün havuzoglu IP: 81.213.215.xxx Tarih : 14.02.2008 20:23:34

rize ikizdere mükemmel bir yer ovit dagı yayla şenlikleri cok güzel bekle ovit gelecegim canım ikizderem