18
Mayıs
2024
Cumartesi
İKİZDERE - RİZE

Kabine İkizdere'de

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ TURİZM ODAKLI KALKINMA TOPLANTISI

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) kapsamında hazırlanan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesince yapılan Doğu Karedeniz Bölgesi Turizm Odaklı Kalkınma Toplantıları’nın 5.’si Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ridos Termal Otel’de başladı.

Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Özak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, proje kapsamında yer alan Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin illerinin milletvekilleri, valileri, belediye başkanları ile Proje Koordinatörü AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ve ilgili il müdürleri katıldı.

Toplantının yapıldığı otel güzergahında İkizdere Vakfı tarafından asılan HES Karşıtı afişler dikkat çekti. “Turizme evet HES’lere hayır, İkizdere Vadisi 24 HES’le yok ediliyor, Bakanlar geldi kapaklar açıldı” yazılı afişler ile katılımcıların HES’ler konusunda dikkatleri çekildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Master Planı çerçevesince yapılacak olan, bin 250 kilometre uzunluğunda bir yolu kapsayan ve binlerce yayla ve mezrayı etkileyecek yolun bölgenin kaderini değiştireceğini belirterek, “Samsun'dan girdiniz mi Artvin'den çıkıncaya dek yayla yollarında istediğiniz yerde konaklayacak ve istediğiniz yere çıkarak tur yada safari düzenleyecek ve istediğiniz yaylada konaklayabileceksiniz. Bu ortalama değil, büyük bir proje. Bin 250 km'lik bir yol ve binlerce yayla ve mezradan müteşekkil bir proje. Kolay olmayacak ama çok güzel olacak, sonucunu hep beraber göreceğiz. Bunu yaparken bu planının başından sonuna kadar incelemiş birisi olarak en keyif aldığım kısmı, yeni bir yol yapma gayreti içinde değiliz. Sahile alternatif bir yol yapacağız sanki. Mevcut yolların ıslahı, menfez köprülerin yapılması ve mevcut yolların kullanılarak Yusufeli'nden veya Ardanuç'tan çıkmasını sağlayacak bir proje. Tabiat dengesini bozacak bir eylem hiçbirimizin işine gelmez” dedi.

Proje Koordinatörü AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ise yaptığı açıklamada kısa sürede gerçekleştirilecek projenin bölgeyi ciddi bir şekilde kalkındıracağını belirterek, “Kısa sürede hayata geçirilebilecek bu proje bölgeyi ciddi şekilde ayağa kaldıracaktır. Kaldıraç nitelikli turizmin bu kadar geniş kesim tarafından sahipleniliyor olması bu bölgeye olan hayranlığımı ve biraz da olsa katkım da olabilecekse beni gururlandırıyor” diye konuştu.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan konuyla ilgili sunumlar yapıldı.

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ TURİZM ODAKLI KALKINMA TOPLANTISI
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ TURİZM ODAKLI KALKINMA TOPLANTISI
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ TURİZM ODAKLI KALKINMA TOPLANTISI
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ TURİZM ODAKLI KALKINMA TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:01:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?