20
Mayıs
2024
Pazertesi
İYİDERE - RİZE

Öğretim görevlisine uyarı

Rize'nin İyidere İlçesi'nde sahilin bozulmaması için kaçak yapılaşmaya karşı mücadele veren Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Arslan Kalkavan'ın aracı, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.

Aracın bagaj kapısı da çizilerek, "Uğraşma" şeklinde bir not bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler, geçtiğimiz gece Rize-Trabzon Karayolu'nun İyidere İlçesi Kalkavanlar mevkii üzerinde park halinde bulunan Doç. Dr. Arslan Kalkavan'a ait aracın kaportasını çizerek lastiklerini kestiler.

Aracın bagaj kapısı da çizilerek, "Uğraşma" şeklinde bir not bırakıldı. Saldırganların kimliği hakkında bir tahminde bulunamayan Doç. Dr. Arslan Kalkavan, konuyla ilgili olarak polise başvurdu. Kalkavan, evinin de bulunduğu sahil kesiminde betonarme olarak inşaa edilmek istenen kulübelere karşı çıktığını ve yıkılmaları için girişimde bulunduğu için tepki ve baskılar aldığını açıkladı. Kalkavan konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:


"Zaten sahilimizin büyük bir kısmı yok edildi. Şimdi de benim evimin hemen önüne betonarme binalar yapılmak isteniyor. Kalkavanlar mevkiinde bulunan bu nokta, balıkçı barınağı değildir. Kumsalın içinde bu yapıların inşası yasalara aykırıdır. Belediye tarafından ruhsat alamayan bu yapıların, Valilik tarafından desteklendiğini öğrendim. Ben sahilin bozulmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Yapılan hataya Valiliğin ortak olmasının, bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben bu mücadeleyi verirken geçtiğimiz gece kimliği belirsiz kişiler tarafından aracım tahrip edildi. Benim hiç kimse ile husumetim yok

.
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 13:13:52
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 12:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?