19
Mayıs
2024
Pazar
İYİDERE - RİZE

Teröre lanet yağdı

Bağdat Büyükelçiliği’ndeki görevlerine giderken Musul’da kimliği belirsiz bir terörist grubun saldırısı sonucu hayatını kaybeden 5 Türk koruma polisinden biri olan Süleyman Karahasanoğlu’nun baba ocağı Rize’nin İyidere İlçesi’nde büyük üzüntü yaşanıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi’nde görevliyken Bağdat Büyükelçiliği’ne koruma görevlisi olarak 4 arkadaşı ile birlikte görevlendirilen ve dün Musul’da terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yıllık polis memuru Süleyman Karahasanoğlu (38) için İyidere İlçesi Hazar Mahallesi’ndeki baba evinde gözyaşı dökülüyor.

Evli ve 3 çocuk sahibi oğullarının şehit edilmesine üzülen anne Melek ve baba Dursun Karahasanoğlu, Saddam Hüseyin’e ve oğullarını öldürenlere lanet okuyor. Oğulları ile en son önceki sabah Cizre’deyken telefonla görüştüklerini belirten Anne Karahasanoğlu, "Kötü bir rüya görmüştüm. ’Oğlum kötü bir rüya gördüm. Deniz taşmıştı, bizi alıyordu. Kendine çok dikkat et. Allah’ü Teala size sıkıntı vermesin’ diye dua ettim. Rüyam çıktı, oğlumu öldürdüler, bizi ayırdılar" dedi. Saddam Hüseyin’e ve oğlunu öldürenlere beddua eden acılı anneyi yakınları güçlükle teskin etti.

Öte yandan Karahasanoğlu’nun cenazesinin Pazartesi günü Ankara’da yapılacak tören sonrasında Salı günü Rize’de toprağa verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 21:46:57
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 12:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?