18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZAR - RİZE
Belediye Sayfaları

Pazar'da 'yol' protestosu

Rize’nin Pazar İlçesi Hamidiye Mahallesi sakinleri, Sahil Yolu İnşaatı’nın sahillerini yok ettiği gerekçesiyle döviz açıp yürüyerek yolun güzergahının değiştirilmesini istedi ve daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 100 kadar Hamidiyeli, bugün Hamidiye Mahallesi’nde bir araya gelerek sahillerinden geçen Sahil Yolu’nun güzergahının değiştirilmesi için yürüyüş yaptı. Yol güzergahının değiştirilmesi yönünde döviz açan mahalle sakinleri, sahilde uzun süre yürüdükten sonra yol yapım çalışmalarının yapıldığı noktada basın açıklaması düzenledi.

Hamidiye Deniz Sahilini Kurtarma Platformu adına konuşan Ercan Galiboğlu, "Bir süredir tartışmalara neden olan Sahil Yolu Hamidiye geçişinin inşaatına sahilden olmak üzere başlanılmıştır. Yolun doğanın yapısını ve dokusunu bozacak şekilde neden sahilden geçirildiği, neden alternatif projelerin geliştirilmediği yetkililer tarafından açıklanmamaktadır. Halk uyutulmak istenmektedir. Bizler denize baktığımızda kaya ve beton yığını değil; kum, çakıl ve mavi suları görmek istiyoruz. Yöre milletvekillerine sesleniyoruz. Bu katliamı geç olmadan durdurun. Teveccüh ve itibar kazanın. Aksi taktirde bunun vebalinden ömür boyu kurtulamazsınız" dedi.

Hamidiye Mahallesi sakinlerine destek veren Artvin’in Arhavi İlçesi Belediye Başkanı Musa Altuntaş ise Karadeniz’in yok edilerek ’Kayadeniz’ haline getirildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 18:53:24
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 12:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?