28
Nisan
2024
Pazar
SAMSUN

Eski tekel binasına restore

ESKİ TEKEL BİNALARININ RESTORASYONU AĞUSTOSTA BAŞLIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski sigara fabrikası binalarında restorasyon çalışmalarının ağustos ayında başlayacağını açıkladı.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Simpa Ticaret sahibi işadamı Köksal Ersayın'ın verdiği kahvaltıda işadamları ile bir araya geldi. Kahvaltıya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Ahmet Havyalı, Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Tevfik Sönmez ile çok sayıda işadamı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmada, uğraştıkları işlerin adım adım devam ettiğini, eski sigara fabrikasını alan firmanın restorasyon çalışması yapması için meclisten kararın geçtiğini belirtti. Yılmaz, "Koruma Kurulu'nun ağustos ayı itibariyle inşaat ve restorasyon iznini vereceğini umuyoruz. Firma ağustos ayından itibaren işe başlayacaklar. Eski TEKEL sigara fabrikasında restorasyon ve inşaat çalışmaları ağustos ayında başlayacak. Şehrimizin içindeki binalar, çirkinliği ve sıkıcı görüntüsü ile hepimizi rahatsız ediyor. İnşaat başlayınca Gazi Caddesi'ni, Osmaniye Caddesi ile kesiştiği noktadan trafiğe kapatacağız. Trafiği Osmaniye Caddesi'nden aşağıya doğru çevirmeyi düşünüyoruz" dedi.

ESKİ OTOGAR YERİ SORUNU

Eski otogar ile sebze ve meyve haliyle ilgili olan konuda temmuz ayının ilk haftasında sürenin bittiğini söyleyen Yılmaz, "Bizden yeri satın alan firmaya, 'bugüne kadar verdiniz paraları irat kaydediyoruz ve tapumuzu geri alıyoruz' deme noktasına geldik. Firmaya yazı yazdık. Hemen tepkisi geldi. Firma da Torunlar ve Türk Mol firmaları ile görüştüklerini ve mesafe kat ettiklerini söylediler. Böylesine yakın bir dirsek teması davam ediyor. Sorunun çözülememesi bizi rahatsız ediyor" diye konuştu.

Turizm merkezi olarak belirledikleri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu alana Güral Porselen'in talip olduğunu ifade eden Yılmaz, "Firma müracaatları yaptı. Bir protokol hazırlığı süreci başladı. Meteoroloji'yi 19 Mayıs ilçesine taşımayı amaçlıyoruz. Firma önümüze bir avam proje getirdi. Meteoroloji'nin boşalttığı yeri büyük bir turizm merkezi haline dönüştürme niyetleri var. 'Ayrıntıları daha sonra konuşuruz, siz protokolü tamamlayın' dedik. Böyle bir süreç devam ediyor" şeklinde konuştu.

Fener Plajı'nın yanındaki DLH'ya ait yerde işin de aynı şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Müracaatlar oldu. Onları Milli Emlak Genel Müdürlüğü inceliyor ve değerlendiriyor. Bu sorun da en kısa zaman içinde çözülecek. İnsanın sabrını zorlayan dönemler oluyor, sabrımızı zorlayan dönemlerden geçiyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu sorunlar çözülecektir. Bu süreç bir durgunluk veriyor, ancak hızlanacağını umuyorum" açıklamasında bulundu.

Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili olarak da sürecin sürdüğünü kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Yüzde 30'unu Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin, yüzde 10'unun da ÖMÜ ve Ticaret Borsası'nın üstlendiği bir Kongre ve Fuar Merkezi inşaatının temel ve kazı çalışmalarına Erçallar Plaza'nın yanındaki alanda başladık. Önümüzdeki günlerde de yapım ihalesini yapacağız. 2 yıl içinde Fuar ve Kongre Merkezi hizmete girecektir."

ESKİ TEKEL BİNALARININ RESTORASYONU AĞUSTOSTA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 12:49:03
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 12:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?