25
Nisan
2024
Perşembe
SAMSUN

Karla mücadele tam gaz

Samsun ve Giresun'da kar yağışı nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Samsun İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, Asarcık'ta 1, Ayvacık'ta 15, Bafra'da 2 olmak üzere 18 köy yolu kar nedeni ile kapalı.

Köy yollarını açma çalışmalarına 5 greyder, 3 yükleyici, 1 dozer devam ediyor.

Giresun

Giresun İl genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise geçtiğimiz hafta Giresun ve yöresinde son 10 yılın yüksek kar yoğunluğunun yaşandığına dikkati çekti.

Bir çok bölgede 1,5 metreye yakın kar kalınlığının oluştuğunu vurgulayan Öden, "Kar yağışı başladığı andan itibaren ekipler mücadele çalışmalarına başladı. Mevcut araçlarımızın yanı sıra özel sektörden araçlar da kiraladık. Böylelikle karla mücadele eden ekiplerimizin sayısını artırarak, yollarımızın daha hızlı açılmasını sağladık" dedi.

Giresunlu'nun kar yağışından dolayı büyük sıkıntılar yaşamadığını vurgulayan Öden, "Koordineli bir çalışmayla kısa zamanda yollarımızı ulaşıma hızla yeniden açtık. Allah'a şükürler olsun ki, sorunsuz bu süreci atlatıyoruz" diye konuştu.

Öden, kar yağışı nedeniyle Giresun genelinde 424 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bunlardan 407'sinin yeniden açıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Halen Çanakçı'da 1, Dereli'de 2, Doğankent'te 1, Espiye'de 2, Görele'de 4, Güce'de 1, Keşap'ta 1, Tirebolu'da 3 ve Yağlıdere'de de 2 olmak üzere 17 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Bir iki güne kadar da bu köylerimizin yolları açılarak, kardan dolayı kapalı köy yolumuz kalmayacaktır" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı 18:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?