18
Mayıs
2024
Cumartesi
ASARCIK - SAMSUN

Asarcık'ta sergi açılışı

Samsun'un Asarcık İlçesi Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı giyim-mefruşat sergisi, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda açıldı.
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine belgelerini veren Samsun Valisi Mustafa Demir, yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine işaret ederek, "Toplumumuzun kalkınabilmesinin temel şartı eğitimdir" dedi.
Sürekli eğitimin son derece önemli olduğunu belirten Samsun Valisi Mustafa Demir, insan olarak toplumun her kesiminin sürekli eğitime ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Vali Mustafa Demir, "Toplumumuzun kalkınabilmesinin temel şartı eğitimdir. Sürekli eğitime tabi olarak kültür birikimimizi korumalı ve muhafaza etme becerisini kazanmalıyız. Dünya coğrafyasında çok verimli topraklara sahip bir ülkeyiz. Bunun için de pek çok ülkenin gözü bizim üzerimizde. Kurtuluş meşalesini Samsun'da yakan Mustafa Kemal Atatürk, bize en doğru yolu açık bir şekilde göstermiştir. Biz de toplum olarak üzerimize düşeni yapmalı, daima çok çalışmalıyız. Kadınlarımızın, erkeklerimizin ve çocuklarımızın eğitimine daima önem vermeliyiz. Daha bilgili Türk gençleri yetiştirmek bizim elimizde. Buna benzer kursların sayısı daha da artırılmalı. Halkımız topyekün bilgilendirilmelidir" diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün, örgün eğitim dışına çıkmış yetişkin fertlere ve topluma yönelik planlı, sistemli, teşkilatlı, sürekli ve demokratik bir eğitim ve rehberlik faaliyetleri yürüttüğünü belirten Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da törende yaptığı konuşmada, "Halk Eğitimi; örgün eğitim kurumlarından yararlanmamış olanlara temel eğitim, yararlanmış olanlara da eksikliklerini giderici, tamamlayıcı, yenileyici eğitim imkanı sunmaktadır. Açılan kurslarla kursiyerler, kendilerine, ailelerine ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde yetiştirilmektedir. Böylece Halk Eğitim Merkezi kurslarımız ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamış bulunmaktadır" dedi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 16:28:07
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?