18
Mayıs
2024
Cumartesi
ASARCIK - SAMSUN

Eşek sırtında su taşıyorlar

Asarcık'ta yaşanan manzaralar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu aratmıyor. Asarcık’ın Aydın Köyü halkı, 1.5 metreye yaklaşan kar kalınlığında 5 kilometre uzaklıktaki çeşmeye ulaşarak su bidonlarını doldurup eşek ve katırlarla evlerine ulaştırıyor.

Köylüler bu manzarayı "AB’ye hazırlık" diyerek esprili bir şekilde yorumlarken, su problemlerinin biran önce çözümlenmesini de istiyor. Eşeğiyle evine su taşımaya çalışan Kezban Sezek isimli kadın, "Yazın kapımızın önündeki pompadan su ihtiyacını karşılıyoruz. Kışın ise donmadan dolayı köyümüze hayli uzak olan çeşmeye gitmek zorunda kalıyoruz. Çok büyük eziyetler çekiyoruz. Köyün derdi ne yaz ne kış bitiyor. Milletin efendisi olarak çilemizi çekiyoruz" diyor.

Bu arada, Asarcık ilçe merkezinde de sular akmıyor. Yoğun kar yağışından dolayı yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle su pompaları çalıştırılamıyor. Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce, "Elektriklerimiz kesik. TEDAŞ görevlileri ihmalkar davrandı. Bu sebeple kar yağışlarının başladığı cumartesi gününden beri ilçemize elektrik verilemiyor. Elektrik olmadığından sularımız da akmıyor. Halkım perişan oldu. Su deposuna giden yollar kapalı olduğundan mazot da götüremiyoruz. Haliyle ilçemize acilen bir greyder gönderilmesini ve yollarımızın açılmasını istiyoruz. En azından mazotla su deposunu çalıştırmalıyız" diye konuştu.

Asarcık
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 16:24:59
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal meryem IP: 85.103.190.xxx Tarih : 24.02.2006 21:27:28
asarcık belediye başkanı uyuyormu bu ne vurdumduymazlık,o insanlara yazık değilmi karda kışta eziyet çekiorlar bence seçimlerde bunun hesabı sorulmalı daha aklı başında ve sorunları olmayan insanları göreve getirmeliyiz.