18
Mayıs
2024
Cumartesi
ASARCIK - SAMSUN

Otlatma cinayetine toplam 48 yıl istendi

Asarcık'ta, hayvan otlatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişiyi av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç ile olayı azmettirdiği iddia edilen ve tutuksuz olarak yargılanan babasının toplam 48 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Olay, ilçenin Armutlu Köyü’nde yaklaşık 3 yıl önce meydana geldi. Hasan Uyanık (20), hayvan otlatma ve arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada Recep Uyanık’ı (26) av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Hasan Uyanık ile tutuksuz olarak yargılanan ve olayı azmettirdiği iddia edilen babası Adem Uyanık’ın (49) yargılanmasına devam edildi. Hasan Uyanık, olayda kendini savunarak istemeyerek katil olduğunu ve kendisini savunduğunu söyledi. Adem Uyanık ise suçlamaları kabul etmedi.

Savcı, davayla ilgili mütalaasını açıklayarak Hasan Uyanık’ı adam öldürmek suçundan 24 yıl, babası Adem Uyanık’ı ise cinayeti azmettirmek suçundan 24 yıl olmak üzere her ikisinin toplam 48 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma, karar verilmek üzere ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 17:31:10
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 12:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?