18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Can kurtarayım derken can aldı

Edinilen bilgiye göre kaza, Samsun - Ordu Karayolu’nun 12. kilometresi Çavuşoğlu Otel önünde saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Samsun’un Ayvacık İlçesi’nin Karşıdöngel Köyü İmamı Mustafa Öztürk, sol elinin bileğini demir keserken spiral makinesine kaptırınca kanlar içinde kaldı.

Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Öztürk’ün bileğindeki damarın kesildiği ve çok kan kaybettiği için Samsun Devlet Hastanesi’ne götürülmesi kararlaştırıldı. İmam Öztürk, İstanbul’dan Samsun’a izne gelen akrabası Musa Erginer’in idaresindeki otomobil ile Samsun Devlet Hastanesi’ne götürülmek istenirken, yolun karşı tarafına geçmek isteyen Yasenbil Sağlam’a çarptı. Otomobilin yaklaşık 60 metre sürüklediği yaşlı kadın olay yerinde parçalanarak hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Musa Erginer, polis tarafından gözaltına alınırken, otomobilde bulunan yaralı imam Mustafa Öztürk, ambulansla Samsun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın şokunun üzerinden atamayan imam Mustafa Öztürk, polise verdiği ifadede, "Bileğim kesildiği için hastaneye geliyorduk. Ancak, yola 2 çocuk çıktı. Bu çocuklara çarpmamak için içinde bulunduğum otomobil manevra yapınca birden yola yaşlı kadın atladı. Yapacak bir şey yoktu" dedi.

Ölen yaşlı kadının Çarşamba İlçesi’nden Tekkeköy İlçesi’ne bir yakının sünnet düğününe gitmek için yola çıktığı ve torunları ile dolmuştan inip yolun karşı tarafına geçmek isterken otomobilin altında kaldığı öğrenildi.

Öte yandan, ölen yaşlı kadının yakınları olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi. Kendini yerden yere atan yaşlı kadının yakınları güçlükle sakinleştirildi. Yasenbil Sağlam’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Tekkeköy Sağlık Ocağı’na kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 11:14:46
Güncelleme :12 Eylül 2004 Pazar 17:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?