22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba Ovası'nda çeltik hasadı

Samsun'un Çarşamba Ovası'nda düzenlenen 'çeltik tarla günü' ile çeltik hasadına başlandı.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Çarşamba ilçesinin Kurtuluş köyünde çeltik tarla günü düzenlendi. Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci ve İlçe Tarım Müdürü Fahrettin Yüksel'in de katıldığı tarla gününde Kurtuluş Köyü Muhtarı ve çeltik üreticisi Hasan Yörükçü'nün arazisinde ilk hasat yapıldı.

Çeltik hasadı hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, bitkisel üretimde yüksek verim elde edebilmek için en önemli etkenlerden bir tanesinin kullanılan tohum olduğunu söyledi. Piyasanın talep ettiği çeşitlere ait tohumları kullanmanın verimde yüzde 20-30'a varan oranlarda, hibrit tohumlarda ise 2-3 kata kadar artış sağladığını anlatan Kirenci, Çarşamba'daki üretim hakkında bilgi verdi. Kirenci, "Çarşamba'da 53 bin hektar tarım alanından 5 bin 900 dekar çeltik alanı var. 2007 yılında ruhsatlı çeltik ekiliş alanı 29 köyde 138 çiftçi tarafından 3 bin 981 dekardır" dedi.

Kurtuluş Köyü Muhtarı Hasan Yörükçü ise yıllardır çeltik hasadı için biçerdöver çalıştırdığını ve hangi çeltiğin daha verimli olduğunu bildiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 18:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?