19
Mayıs
2024
Pazar
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba TEDAŞ elektrik hırsızlarına çare arıyor

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde hırsızlar tarafından elektrik nakil hattı tellerinin çalınması nedeniyle yörede elektrik kesintilerinin meydana geldiği, bu yıl içinde 2.5 ton ağırlığında elektrik teli hırsızlığı gerçekleştiği bildirildi.
TEDAŞ Çarşamba Müessese Müdürlüğü, son zamanlarda yeniden artan elektrik teli hırsızlıkları ile mücadeleye başladı. Çarşamba ve beldelerinde mevcut ve yeni abonelerine elektrik hattı çekmek üzere bırakılan ve hatta direklere çekilen tellerinin çalınması yüzünden bazı bölgelere elektrik verilemiyor. TEDAŞ yetkilileri, hırsızlığın önüne geçmek için mücadele verdiklerini, buna rağmen bir türlü bu hırsızlığın önüne geçilemediğini ifade ettiler. Öte yandan yetkililer, Dikbıyık Beldesi'nde takip sonucu yakalanan tel hırsızlarının, çıkarıldıkları adli mercilerce bırakıldığı öne sürdüler.
TEDAŞ Çarşamba Müessese Müdürü İhsan Uyanık, "Son zamanlarda ilçemizde, beldelerde ve köylerdeki elektrik tellerimizin arazide ya da elektrik direklerinden kesilerek çalınmasına önlemler almaya çalışsak bile çalınmaya devam ediyor. Aslında çalan da alıp satan da suçlu oluyor. Ancak kilo ile satılan elektrik telleri iyi para etmese bile çalınıp satılıyor. Gerekli işlemleri yapmaya çalışıyoruz. Ama bazı sebeplerle yakalananlar bırakılıyor. Bu da hırsızları cesaretlendiriyor. Bunun önlenebilmesi için gerekli işlemlerin yapılması için cezai müeyyidelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca sağduyulu halkımızdan da bu konularda yardım bekliyoruz. Bugüne kadar 2 bin 500 kilogram tel çalındı. Bu da mevcut ve yeni abonelerimize elektrik veremememize neden oluyor. Gerekenlerin ve duyarlılığın gösterilmesini istiyoruz" dedi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 23:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?