17
Mayıs
2024
Cuma
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba'da aile dramı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 2 çocuğu sakat ve zeka özürlü olan, kendileri de felçli ve özürlü bir halde yaşayan anne ve baba, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
İlçenin Ağcagüney Beldesi Konukluk Köyü'nde dram yaşayan Fidan ailesi, köylülerin yardımıyla hayatlarını idame ettiriyor. İlçeye 33 kilometre uzaklıkta, 16 mahalleli ve bin 753 nüfusa sahip Konukluk Köyü'nde tam bir aile dramı yaşanıyor. Mustafa Fidan (57) çocukken yüz felci olmuş, anne Hamide Fidan (47) ise bebekken ellerinin yanması sonucu sakat kalmış. Fidan ailesinin çocukları 33 yaşındaki Ali ve 25 yaşındaki Salih doğumdan zeka özürlü.
Yeşil Kart'tan yararlandırılarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bağırsak tıkanmasından dolayı 3 ay önce ameliyat edilen Ali Fidan, 80 gün hastanede yatırılıp, tedavisinin ardından hastaneden çıktıktan sonra karnındaki ameliyat yaralarından ağrılarla gezmek zorunda kaldığı bildirildi. Ağrılarının olduğunu zorla anlatan Ali Fidan, tedavi edilmek istiyor.
Çocukların acil olarak zihinsel özürlü çocuklara eğitim veren bir rehabilitasyon merkezinde eğitime ihtiyacı bulunduğunu belirten Fidan ailesi, derme çatma binada yaşam mücadelesi veriyor. Fidan ailesi, hayırsever vatandaşlardan ve resmi kurumlardan uzanacak yardım elini bekliyor.
İki çocuğunun da konuşamadığı ve kendilerini geçindirmeye güçlerinin olmadığını söyleyen Mustafa Fidan, "Eşim ve ben zaten sakattık. Allah iki evlat verdi, onlar da hem konuşma hem de zihinsel özürlü doğdular. Maddi imkansızlıklar ve bilgisizlik yüzünden sağlıkları ile ilgilenemedik. Ama biz yaşlandık. Öldükten sonra bu çocuklar sahipsiz olarak ortada kalacak diye korkuyoruz. Uzanacak bir yardım elini bekliyoruz" diyerek, sıkıntılarını dile getirdi.
Köy Muhtarı Mehmet Yıldırım, gereken yardımları köylüler olarak yaptıklarını hatırlatarak, "Köylüler olarak yapılması gerekenleri yapıyoruz. Ama bizi aşan konularda resmi kurumlardan yardım alacağız" dedi.
Ailenin yardımına koşan Ağcagüney Beldesi'nde yaşayan Mehmet Fidan, "Bu aileyle akraba olmamamıza rağmen soyadımız aynı. Ben dertlerini duyunca dayanamadım ve Ankara'daki işlerimi bırakarak yardıma geldim. Ailenin ev sorununu çözmek için ilçeden ve beldemizden kum ve çakıl aldık. Şimdi kereste sorunu bulunuyor. Bunlar da tamamlanırsa bu ailemiz en kısa sürede başını sokacak sıcak bir yuvaya kavuşacaktır" diye konuştu.
Dağ köyü olması sebebiyle ailenin dertlerinin daha da zorlaştığını, yiyecek ve giyecek, sağlık taraması ihtiyaçlarının acilen yapılması gerektiğini belirten Mehmet Fidan, "Allah kimseye böylesi dert vermesin. Kendilerine bakamayan aileye uzanacak bir el bekliyoruz" şeklinde konuştu.
EROL ŞEKER - SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 01:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?