18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba'da drenaj kanalı sorunu

Samsun'un Çarşamba İlçesi Beyyenice Köyü'nde drenaj kanalının bitirilememesi nedeniyle yağmur sonucu biriken suların bataklık oluşturduğu ve insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi.
İlçeye bağlı Beyyenice Köyü'nün 2 bin 670 metrelik eski ırmak yatağının yıllardır bataklık olarak bırakılması, köylülerin ve yakınındaki ilçe insanlarının sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.
Beyyenice Köyü'ne drenaj kanalı yapılması için DSİ tarafından 1993 yılında ihale yapıldı. Ödeneksizlik sebebi ile 2001 yılına kadar kanal çalışmalarına başlanamadı. 2001 yılında ödeneğin verilmesiyle başlanan 2 bin 670 metrelik kanalın sadece 700 metresi yapılabildi.
DSİ yetkilileri, Çarşamba Ovası'ndaki 543 kilometrelik toplam kanal ve drenaj projesi içerisinde yer alan kanal haricindeki bölgelerde yüzde 40 çalışmaların bitirildiğini, kalan bölgelerde ise çalışmaların devam ettiğini, Beyyenice'de ise müteahhit firmanın hala çalışmalarına başlamadığını, Mayıs veya Haziran ayında başlaması için ihtar verildiğini bildirdiler.
Bu bölge için Samsun Hıfzısıhha Kurulu'ndan da sağlıksız raporu verildiğini söyleyen Beyyenice Köyü Muhtarı Necat Şahin, "Az bir yağmurda evlere su girememekte, yaz aylarında ise bataklık yüzünden hastalıklar oluşuyor. Ayrıca Şeker Fabrikası atıkları da bu sağlıksız ortamı daha da arttırıyor. Bu kanalın bitirilmesi için konuya yetkililerin daha çok hassas davranmasını istiyoruz" dedi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 01:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?