16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba'da fotoğraf sergisi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde açılan ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan fotoğraf sergisi, büyük ilgi gördü. 

AK Parti İl Gençlik Kolları ve Canik Belediyesi tarafından Samsun'a getirilen Ankara Etimesgut Belediyesi'ne ait TIR, çeşitli yerlerde konuşlandırılarak, TIR'da bulunan fotoğraflar sergileniyor. Çanakkale Savaşı'nı anlatan fotoğraflar ve anıların yer aldığı sergi, kurulduğu her yerde büyük ilgi görüyor. Çarşamba Belediye Meydanı'na açılan sergiyi gezen vatandaşlar, Çanakkale Savaşı'nın zorluğunu ve acılı yüzünü anlatan fotoğrafları yakından inceledi ve hatıraları okudu. Vatandaşlar, gördükleri ve okudukları karşısında duygulu anlar yaşadı. 

Sergide konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar, "Kanları ile bu vatanı bizlere emanet etmiş olan Çanakkale şehitlerimizi minnetle, rahmetle bir kez daha anıyoruz. Allah, gani gani rahmet etsin" dedi. 

Açılışa misafir olarak katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bugün burada Çanakkale Zaferi'nin 92 . yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna sebep olan yegane bir savaştır. Çanakkale Zaferi, ölmüş kabul edilen bir milletin yeniden diriliş destanıdır" diye konuştu.
Çanakkale sergisinde şiir dinletisi de yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 23:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?