20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Çarşamba'da Gaziler günü kutlandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.


Törene Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Yusuf Böke, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ayhan Ayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Emniyet Müdürü Tahir Arslan, Çarşamba Baro Temsilcisi Av. Muharrem Gündoğdu, İlçe Müftüsü M. Şemsettin Yediyıldız, Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, çok sayıda mülki, adli ve askeri erkan katıldı.


Törende muharip gaziler adına bir konuşma yapan Gazi Fevzi Kocabaş, bu vatan için çok şehit ve gazi verildiğini, onların kanından rengini alan al kırmızı bayrağı taşımak ve daima göklerde dalgalanmasını sağlamak adına canını ve bedeninin bir parçasını veren şanlı isimleri rahmetle andıklarını, hayatta olan gazilere de sağlık ve sıhhat dolu bir ömür dilediklerini söyledi. Çarşamba Anadolu Lisesi Öğretmeni Mevlüt Eşgünoğlu'nun günün anlam önemine dair konuşmasının ardından tören, Türk bayrağının göndere çekilmesiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 20:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞUR ZENGİN IP: 88.228.171.xxx Tarih : 3.10.2008 18:43:01

GAZİLERİMİZ BİZİM YAŞAYAN BİR TARİHİMİZDR ADETA ONLAR ASIRLIK AĞAÇLAR GİBİ ZAMANA KAFA TUTMUŞLARDIR ONLAR O CEHENNEMDEM GAZİ ÜNVANI İLE ÇIKMAYI BAŞARMIŞ İNSANDIR VE NE AÇI Kİ SIRT SIRTA GÖGÜS GÖĞÜSE ÇARPPIŞTIKLARI SİLAH ARKADAŞLARINI ELLERİ İLE MEZARA KOYMUŞ GAZİLERDİR VATAN ONLARA MİNNETDARDIR .....