20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

FİSKOBİRLİK 812 milyar lira ödeme yaptı

Kuruma bugüne kadar 849 çiftçinin 155 bin 876 kilogram fındık getirdiği belirtilirken, 30 bin 759 kilogram fındığın da emanete alınarak, toplam 186 bin 635 kilogram fındık alımı yapan FİSKOBİRLİK’in çiftçilerine 812 milyar lira peşin ödeme yaptığı bildirildi. Emanete teslim edilen 30 bin 759 kilogram fındık fiyatı ise çiftçilerin istedikleri zamanda o günkü döviz kurları göz önüne alınarak peşin ödenecek. Çarşamba FİSKOBİRLİK fındık alımlarına devam ediyor.
Geçen yıl alınan ürünlerden FİSKOBİRLİK’e üye çiftçilerden alınan ürünlerden sağlanan kar payından fazla ücret ödendiğini belirten Çarşamba Fiskobirlik Başkanı İsa Taflan, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır’ın ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çarşamba FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı İsa Taflan, "Bu sene 3-4 Nisan tarihlerinde yaşanan don olayı sonrasında fındık üreticilerimiz yüzde 80 zarar gördü. Geçen yıl kadar fındık alınamadığı için bu sene fındık üreticilerimiz sıkıntılı durumda bunun bilincindeyiz. Ancak yine de üyelerimizin çoğu bu sene ki fındıklarını Fiskobirlik’e getirerek piyasa değerinden daha iyi bir ücret karşılığı bizlere satmaya devam ediyor" dedi.


Bu yıl uygulamaya giren fındık üreticilerinin üyeliklerinin düşmesini göz önüne alarak konuşan Taflan, "Fındık üreticilerimiz bu sene mutlaka az da olsa fındık getirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde FİSKOBİRLİK’e olan üyelik kayıtları silinecek. Çiftçilerimizin 20-50 kilo da olsa fındık getirerek, üyeliklerinin düşmesini engellemelidir" diyerek fındık üreticilerini uyardı.
AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, bu yıl çiftçilerin çok zarar gördüğüne işaret etti. Çakır, "Çiftçilerimiz zarar gördü, bunu biliyoruz. Ancak bunları AK Parti Hükümeti ile gidermeye çalışıyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüz zarar tespitini hazırlayarak bakanlığa gönderdi. Meclis açıldığında bunlar görüşülerek, zarar telafi edilmeye çalışılacak. Elbette ki herkes tam olarak zararını karşılayamayacak ancak en azından bir yardımımız dokunacaktır. FİSKOBİRLİK üyelerine destek vermeye devam ediyor" diye konuştu.

iha-çarşamba
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 14:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?