22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Gineli işadamları horon tepti

Samsun'un Çarşamba ilçesini ziyaret eden Gineli iş adamları, Çarşamba Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile birlikte horon tepti. 

Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu'nun (KASİF) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gine heyetindeki 17 iş adamından 7'sinin Samsun'un Çarşamba ilçesi ziyareti sürüyor. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret eden Gine heyeti, kendilerine gösterilen ilgi karşısında memnun kaldı. Heyetle yakından ilgilenen Başkan Dündar, en kısa zamanda kendilerinin de Gine'den davet beklediklerini söyledi. 

Çarşamba Belediyesi'nin Ada mevkiinde yaptığı Adapark Rekreasyon Alanı, sahil yolu, katlı otopark ve köprüyü gezen Gineli heyet, katlı otoparkta bir sürprizle karşılandı. Çarşamba Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri eşliğinde karşılanan Gineli iş adamları, ekibe katılarak horon tepti. Gine heyeti, yaklaşık 850 yıl önce hiç çivi kullanılmadan yapılan Çarşamba Göğceli Camii'ni de ziyaret etti. Cami hakkında görevlilerden bilgi alan heyet üyeleri, cami içerisinde ve etrafında incelemelerde bulundu. Gineli iş adamları, cami ziyareti esnasında dua ettiler. 

Çarşamba ilçesinin Türkiye'nin en büyük ovalarından birine sahip olduğunu öğrenen heyet, Çarşamba Toptancı Sebze ve Meyve Hal Kompleksi'ni de ziyaret etti. Burada hal esnafını gezen iş adamları, Çarşamba Ovası'nda yetişen sebze ve meyveler hakkında da bilgi aldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 19:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?