22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Kasaplarda Ramazan denetimi

Samsun'un Çarşamba Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte et ürünleri satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimleri artırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren kırmızı ve beyaz et satışı yapan 25 iş yerini denetledi. Kontrollerde, iş yeri ruhsatına, ürünlerin ambalajlı ve etiketli olup olmadığına ve genel temizliğe bakıldı.

Denetimleri değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, denetimlerin sadece et satış yerleriyle sınırlı kalmayıp tüm iş yerlerini kapsayacak şekilde devam ettiğini söyledi.

Dündar, "Ramazan ayını vatandaşların sorunsuz ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için Zabıta Müdürlüğümüz denetimlerini artırdı. Özellikle fırınlara ve gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik yaptığımız denetimlerde iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına satışını yaptıkları ürünlere etiket koymaları, hijyen kurallarına uymaları, kılık kıyafetleri ve sağlık kontrolleri konusuna dikkat etmeleri, vatandaşa alışverişleri süresince saygılı olmaları, tüketici hakları konusunda titiz olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Uyarıları dikkate alarak iş yerini hijyen bir ortama kavuşturan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 11:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner cubuk IP: 88.232.231.xxx Tarih : 25.09.2007 22:03:52

blymzn bu dentimlerini sıklaştırmasısını istiyorum.bazı et ürünlerinde kıymada tavuk derisi bayat ekmek konulduğunu duydum ve denedim yinede zabıta ekiplrimzn gıda konusunu çözeceğie inayorum bilginize arz ederim.