25
Nisan
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Kayıp köpekler itlaf mı edildi?

Samsun'da, sahipli köpeklerin itlaf edildiğini ileri süren hayvan severler ile belediye görevlileri arasında tartışma yaşandı.


Samsun Çarşamba ilçesine bağlı Irmaksırtı köyü Armutlu Mahallesi'nde bahçelerinde köpek besleyen vatandaşlar, yaklaşık 1 ay önce belediyeden gelen ekiplerin mahalleden aldığı 7 köpeğin akıbetiyle ilgili belediyeye başvurdu.

Vatandaşlardan Halime Uzun, durumu Samsun Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay'a bildirdi. Bunun üzerine durumu araştırmak için Çınarlık Belediyesi'ne giden Hümeyra Ulubay, Belediye Başkanı Nihat Soğuk ile makamında görüştü. Ulubay köpeklerin itlaf edildiğini öne sürerken, Başkan Soğuk ise köpeklerin toplanmadığını savundu. Daha sonra, köpeklerini teslim eden vatandaşlar da belediyeye geldi.

Köpeklerinin akıbetini öğrenmek isteyen vatandaşlar, köpeklerin itlaf edildiğini iddia etti. Köpeğinin durumundan endişe eden Halime Uzun ise gözyaşlarını tutamadı. Hamile olan köpeğini rahat bir ortamda yaşaması için belediyeye verdiğini söyleyen Uzun, "Ben köpeğimi öldürmeleri için vermedim. Böyle olacağını bilseydim köpeğime ben bakardım" dedi.


Daha sonra Hümeyra Ulubay ile belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Ulubay, kendisine hakaret edildiğini iddia ederek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Ulubay ve belediye görevlilerini ifadelerini almak üzere Dikbıyık Jandarma Karakolu'na götürdü.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf asma IP: 81.77.233.xxx Tarih : 18.12.2008 00:08:13

COK GADDAR BIR SEY,BELEDIYE GOREVLILERININ SORUMSUZLUGU.HALK TAN ALMIS OLDUKLARI HAYVAN LARIN NE YAPILCAGIN SOYLEMELERI LAZIM SAHIPLERINE...DINIMIZ DE BILEN GUNAH TIR ALLAH INAN CI VAR SA ICLERINDE...