22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Kaymakamın umutları arttı

Samsun'un Çarşamba ilçesine yeni atanan, Kaymakam Nusret Şahin, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası, meclis toplantı salonunda yönetim kurulu, meclis üyeleri, disiplin kurulu ve meslek komiteleri başkanları ile iş adamlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kaymakam Nusret Şahin'e, odanın faaliyetleri ve Çarşamba Ovası'yla ilgili, değerlendirmelerini, bir sinevizyon gösterimi eşliğinde yapan Başkan Kefeli, "Odamız tarafından yapılan girişimler sonucunda, 2001 yılı yatırım planına dahil edilen, ancak; ilçemizdeki mutlak tarım arazileri nedeniyle bir türlü alan tahsisi yapılamayan Çarşamba Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bir an önce kurulmalıdır" dedi.

Yusuf Kefeli, "Yoğun girişimlerimiz sonrasında, Samsun-Çorum Tokat Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni planında, Çarşamba OSB, Tarımsal Sanayi ve Hayvancılık faaliyetleri için alan belirlenmiş olması, ilçemiz adına olumlu bir gelişmedir. Gelen itirazlar nedeniyle, halen askıda olan, çevre düzeni planının kesinleşmesiyle birlikte, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarına başlayacağız. Bu projemizin gerçekleşmesi halinde, istihdama büyük çapta katkı sağlanacaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız esnasında, başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız olmak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde gereken desteği alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaymakam Nusret Şahin ise yaptığı konuşmada, "Çarşamba'ya atanalı yaklaşık bir buçuk ay oldu. Bu süre içerisinde, ilçeyi tanımaya çalışıyorum. Yapmış olduğum araştırmalar ve bir dizi tespitler neticesinde, Çarşamba ile ilgili bir takım düşüncelerim olmuştu. Ancak, odanız çalışmaları ve projeleriniz hakkında burada edindiğim bilgiler sonrasında, bu düşüncelerimi hayata geçirme noktasında daha da umutlandım. Başkan Yusuf Kefeli'yi tebrik ediyorum. Çok önemli işler başarmışlar ve çok güzel projeleri var. Bana göre de, Çarşamba'nın iki temel önceliği var. Birisi eğitim diğeri de tarımsal sanayi. Eğitim konusunda hızlı bir çalışma sürecine girdik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 09:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?