23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Kestanepınar'da yol isyanı

Çarşamba'da Kestanepınar Köyü ana yolları yapımı için Samsun Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden tahsis edilen greyderin bir aydır iş yapmamasından yakınan köylüler, durumu Kaymakam Nurettin Yücel'e bildirdi.

Çarşamba Kaymakamlığı'na dilekçe vererek yollarının yapılmasını isteyen Köy Muhtarı Mevlüt Uzal, "Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden yol yapımı için gönderilen greyder bir ayda 100 metrelik yol açabildi. Greyder burada boşu boşuna yatıyor. Gereğinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Köylülerden Recep Ayan, "Greyderde çalışan personeli sabah ve akşam biz getirip götürüyoruz. Akşama doğru ikindi saatlerinde işi bırakıp Samsun'a gidiyorlar. Bizim bildiğimiz mesai saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de biter. Ama böyle değil, tam tersine öğle saatlerinde gelip ikindi olmadan geri gidiyorlar. Yollarımızın yapılması için uğraştık. Bir ayda 100 metre yol yapıldı. Bu yol yapımını özel bir şahsa verseydik yapımı bir ayda bitirilirdi. Devletimize, milletimize yazık" dedi.

Bunun üzerine Kestanepınar Köyü'ndeki yol yapım çalışmalarını AKP İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Baş, İbrahim Tarım ve Durmuş Sezgin, Samsun Köy Hizmetleri Çarşamba Şantiye Şefi Kazım Sürmen, Muhtarlar Odası Başkanı Veysel Oduncu, Durusu İçme Suyu Grubu Başkanı Enver Aslan, Üreticiler Birliği Başkanı Muammer Aygün ile birlikte yerinde inceleyen Kaymakam Nurettin Yücel, gerekenin yapılacağını bildirerek, çalışmaların mümkün olabilecek en kısa sürede bitirileceği sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 11:30:01
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 11:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?