22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Kurbanlık telaşı başladı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşın kurbanlık alma telaşı da başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar Çarşamba Belediyesi tarafından belirlenen canlı hayvan satış noktalarında görücüye çıktı. Yeni Hayvan Pazarı inşaatının devam etmesi nedeniyle belediye canlı hayvan satış noktası olarak Toptancı Sebze Meyve Hali yanını belirledi. Küçükbaş kurbanlıklar 180-600 YTL, büyükbaş hayvanlar ise bin 500-4 bin YTL arasında satılıyor.

Vatandaşın gösterdiği ilgiden memnun olan kurbanlık hayvan satıcıları, "Ancak bayrama daha var. Vatandaş kurban almak istiyor; fakat şimdi genelde fiyat yoklaması yapıyor. Halkımız kurbanı son gün almaya alışmış. Fiyatlar 3-4 yıldan bu yana aynı. Fazla bir değişme olmuyor. Satışlardan umutluyuz" şeklinde konuştular.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatları yüksek bulduklarını belirterek, "Ümidimiz bayram arifesi. Çünkü bayram arifesinde kurban fiyatları düşebiliyor. Ancak kurbanlık fiyatları çok da pahalı değil, her keseye göre kurbanlık var. Belediye de halkımızın rahat bir ortamda kurban alışverişi yapabilmesi için gerekli ortamı sağlamış, yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Yoğun insan sirkülasyonunun yaşandığı canlı hayvan satış noktasında emniyet mensupları ve Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü memurları tarafından güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 13:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?