19
Mayıs
2024
Pazar
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Öğrenciler Almanya'dan döndü

Samsun Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileri, Avrupa Birliği Hareketlilik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında otomobillerde aktif güvenlik sistemleri konusunda Almanya'daki eğitimlerini tamamladı.


Avrupa Birliği Hareketlilik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında çalışma yapan 13 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idareci, 3-27 Mayıs tarihleri arasında otomobillerde aktif güvenlik sistemleri konusunda Almanya'da eğitim alma imkanı buldu. Öğrenciler, 690 proje içerisinden seçilerek desteklenen otomobil güvenlik sistemi projesini Almanya'da geliştirilme imkanı da elde etti.

Yürütülmekte olan bu proje ile otomotiv sektörüne yeni teknolojiler sunan Almanya'da otomotiv sektörünün önde gelen markalarından gezi, gözlem, brifing ve uygulama şeklinde eğitim almaları sağlandı. Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve 10'dan fazla şehir görme imkanı bulduklarını dile getiren Motorlu Araçlar Bölüm Şefi Sabri Zereyli, "Otomotiv alanındaki en son teknolojik gelişmelerin Avrupa ülkelerinde nasıl gerçekleştiğini araştırma ve inceleme fırsatı bulduk. Araçlarda kullanılan aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin can güvenliğinin sağlamadaki rolünün inceledik ve gözlemledik.

Bu sistemlerin güvenli, konforlu
bir sürüş veya seyahat için ne denli önemli olduğunu bizzat yaşayarak kalıcı öğrenmeyi sağladık. Öğrencilerimize yurt dışı tecrübesi yaşatarak değişik kültürleri tanıma ve yerinde görme imkanı sağlanmış oldu" dedi.


Öğrencilerin bu süreç içerisinde kazandıkları bilgileri, Türkiye'ye transfer etmelerini, sürekli mesleki eğitim ile edinilmiş bilgi ve becerilerin yaşam boyu geliştirilmesini teşvik ederek meslekteki bilgi, beceri ve uygulama kalitesini arttırmayı hedeflediklerinin altını çizen Motorlu Araçlar Atölye Şefi Adem Binici, ayrıca bu proje sonucunda bölgenin ve iş sektörünün aradığı yetişmiş teknik eleman veya öğrenci profili ortaya çıkarılmasını sağlayacaklarını, yapılan çalışmaları farklı okul ve bölgede ki otomotiv sektörünün temsilcileri ile paylaşarak projenin yaygınlaştırılmasını da amaç edindiklerini ifade etti.


Eğitim alan öğrenciler, otomotiv sektöründeki gelişmeler karşısında mesleki eğitim görmeleri ve gelişmeleri yakından takip etmeleri ve iş hayatına kendilerine büyük avantaj sağlamak amacıyla eğitim yararlı geçtiğini açıkladılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?