16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Peyzaj öğrencilerinde belediyeye proje

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Adapark Rekreasyon Alanı ve Yeşilırmak Kıyı Düzenleme çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Samsun'un Çarşamba ilçesini ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile görüşen öğrenciler, Çarşamba'da yapılan peyzaj çalışmalarına hayran kaldıklarını belirttiler. Çarşamba ilçesini ilk defa ziyaret eden öğrenciler, ilçe belediyesi tarafından Yeşilırmak Kıyı Düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan Adapark Projesi'nin uygulama çalışmalarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.

KTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr Mustafa Var nezdinde yapılan peyzaj uygulama çalışmalarını gezen öğrenciler, çalışmaları teknik açıdan modern ve eşsiz güzellikte bulduklarını belirttiler. Karadeniz Bölgesi'nde böylesine geniş kapsamlı bir çalışmaya bir ilçede rastlamanın şaşkınlığını yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı kutladılar.

Adapark gezilerinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, ilçede gördükleri peyzaj çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade ettiler. Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde eğitim gören öğrencileri seçtikleri bölümden dolayı kutlayan Belediye Başkanı Dündar, ''Peyzaj çalışmaları belediyelerin öncelikli projeleri arasında yer almaktadır. Yerleşim birimlerinde sosyal ve kültürel canlılığa büyük katkı sağlayan gelişen peyzaj çalışmaları, peyzaj mimarlığına da iş alanları sağlamaktadır. Sizler de geleceğin başarılı peyzaj mimarları olacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Belediyenin peyzaj çalışmalarını gezen öğrenciler, bu eğitim-öğretim yılında hazırlayacakları 20 farklı projeyi Çarşamba Belediyesi'ne sunacaklar. Bu projeler, akademik değerlendirmelerden sonra halkın beğenisine sunulacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 14:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat koseoglu IP: 88.178.90.xxx Tarih : 12.10.2007 14:33:23

selamlar ramazan bayraminizi kutlarim projeniz icin tebrik ederim Insallah carsambalilar icin daha nice basarilar dilerim , Paris ten carsambali Nihat.