18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Samsun Çarşamba: Kahraman öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi Ortadirek Köyü İlköğretim Okulu’nda çıkan yangında feci şekilde yanan ve son olarak kaldırıldığı Ankara GATA’da hayatını kaybeden 1.5 yıllık öğretmen 24 yaşındaki Ayşe Burçin Uysal, Samsun’un Çarşamba İlçesi Kızılot Köyü Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Genç yaşta öğrencisini kurtarmak için hayatını kaybeden Burçin Uysal’ın cenazesi Samsun’da evlerinin önünde yapılan törenin ardından Çarşamba’nın Ustacalı Köyü’ne götürüldü.

Ustacalı Köyü Al Çavuş Mahallesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde, genç öğretmenin annesi Aynur Uysal adına açıklama yapan Osman Malat, Burçin’in annesi Aynur Uysal, kızının olay yerinden Ankara GATA’ya kadar intikal etmesini sağlayan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teşekkür ettiğini belirterek, "Burçin öldü ama ben Burçin’in yerine Doğubeyazıt’a gidecek Adem’i de yetiştirdim. Adem de kızımın okuluna gitmeye ve okulunun sobasını yakmaya çalışırken yanan öğrencisini kurtarmak için hayatını feda etmeye hazır" dedi.

Konuşmanın ardından Ustacalı Köyü Al Çavuş Mahallesi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Genç öğretmenin Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Kızılot Köyü Mezarlığı’na defnedildi.

Yanarak ölen genç öğretmenin cenaze törenine katılan Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel, Çarşamba Belediye Başkanı Nazif Kılınç ve Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Aydın, genç öğretmenin mezarına toprak attı.

Feci şekilde ölen Burçin Uysal ve yine kendisi gibi Doğubeyazıt İlçesi’nde öğretmenlik yapan Ömer Faruk Öz’ün 2003-2004 eğitim ve öğretim yılı bitiminde evlenecekleri öğrenildi. Ayrıca, genç öğretmenin erkek kardeşi Adem Uysal’ın da OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü mezunu olduğu ve yüksek lisansını, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yaptığı bildirildi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :11 Şubat 2004 Çarşamba 17:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?