1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Tarihi ev müze ve kafetarya oldu

Samsun Çarşamba Belediyesi tarafından Adapark mevkisine inşa edilen Tarihi Çarşamba Evi, kafeterya ve müze olarak hizmete açıldı.

İki kat üzerine inşa edilen evin yapımında çıvar köylerden sökülerek getirilen iki adet eski ahşap evin malzemeleri kullanıldı.

Tarihi ev görünümü ile halkın ilgi odağı haline geldi. Tarihi evin ilk konuğu Belediye Başkanı Hüseyin Dündar oldu. Adapark'da Tarihi Çarşamba Evi'ni de kapsayacak şekilde tarihi meydan oluşturduklarını belirten Hüseyin Dündar, "Çarşamba ilçemizin tarihi dokusunu geleceğe taşımaya özen gösteriyoruz. İki kat üzerine toplamda 130 metrekare genişliğinde yaptığımız Tarihi Çarşamba Evi'ni kafeterya ve müze olarak değerlendiriyoruz.

Kafeterya bölümünü geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. En kısa zamanda üst katta ilçemize özgü tarihi eşya ve kıyafetlerin sergilendiği müze bölümünü de hizmete açacağız. Artık Çarşamba halkı, günübirlik gezmek stres atmak için uzaklara gitmeyecek. İlçemiz şehir merkezinde bulunan Adapark'ı 4 yıl içerisinde sosyal bir alan olarak yeniden düzenledik. Adapark içerisinde Kapalı Hamam ve Yüzme Havuzu, Göl Meydanı ve Göl Restoran, Spor Tesisleri, yürüyüş yolları, anfik alan, sahil yolu, kafeterya ve piknik alanları bulunuyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?