16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Samsun'un Çarşamba ilçesi Atratürk İlköğretim ve Sağlık Meslek Lisesi okullarında, Sivil Savunma Haftası nedeniyle düzenlenen yangın ve deprem tatbikatları gerçeğini aratmadı. 

Tatbikata Çarşamba Belediyesi itfaiye ekibi, Çarşamba Devlet Hastanesi ekibi ve 112 Acil Servis ekibi katıldı. Tatbikatta öğrencilere, Çarşamba Belediyesi itfaiye ekibi gözetiminde yangın söndürme işlemi uygulamalı olarak gösterildi. Okulda öğretmen ve öğrenciler dersteyken sirenlerin çalmasıyla başlayan yangın tatbikatında, her iki okulun öğrencileri de dünya standardı olan 1.5 dakikadan daha kısa sürede okulu boşaltarak büyük bir beğeni kazandılar. Öğrenciler sınıflarından çıkarak düzenli şekilde okul bahçesinde toplandı. Ardından temsili olarak iki yaralı öğrenci yangından kurtarıldı. 112 Acil Servis telefonla aranarak yaralılar bildirildi. Deprem sonrasında olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri enkaz altında kalan yaralı ve mahsur kişileri kurtararak, sağlık ekiplerine ulaştırdı. 112 Acil Servis ekibi mahsur kalanları sedye ile taşıyarak kurtardı. 

Tatbikatı Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yüceli, Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Samsun Sivil Savunma Arma Kurtarma Birlik Müdürü Ufuk Solmaz ve İlçe Sivil Savunma Müdürü Turan Soydan de izledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 11:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
damla IP: 88.244.222.xxx Tarih : 8.03.2007 14:04:33
herkese geşmiş olsun.bundan sonra lütfen daha dikkatli olun