22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇARŞAMBA - SAMSUN

TSO arşivi elektronik ortamda

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nca(TSO) geçen ay başlatılan ÇAREAS Elektronik Arşiv Projesi'nin tamamlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, 'ÇAREAS Projesi'ni kısa bir süre içerisinde tamamladıklarını belirterek, "Aktif ve kaydı kapalı yaklaşık 3 bin üyemize ait tüm dosyalardaki 125 bin adet evrakı tarayarak elektronik arşivimize aktardık. Türkiye'de sadece 6 odada kullanılan bu sistemi, 7. oda olarak, odamız üyelerinin hizmetine sunmanın gururunu yaşamaktayız. Projenin tamamlanmasıyla, üyelerimize ait dosyalar içerisinde yazılı veya basılı kağıt ortamındaki değişik boy ve nitelikteki evraklar, elektronik ortama aktarılıp arşivlenmiştir" dedi.

Daha önce güvenli bir ortamda saklanabilmesi ve yedeklemesi mümkün olmayan fiziksel arşivlerini arzu edilmeyen yangın, su baskını, deprem, çalınma, kayıp, yıpranma vb. durumlara karşı yedeklenerek güvenlik altına alındığını vurgulayan Kefeli, "Ayrıca, devreye giren sistemle, sicil memurluğumuza gelen üyelerimizin işlem süreçlerini hızlanmış ve bilgiye erişimi kolaylaşmıştır. Öte yandan tüm belgelere birçok noktadan bağımsız ulaşılması da mümkün olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 17:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?