16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇARŞAMBA - SAMSUN

'Üretici aracıdan kurtarılmalı'

Samsun Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, üreticilerin aracılardan kurtarılması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin en büyük ovalarından biri olan Çarşamba Ovası'nda yaşanan problemden bahseden İsmail Güngör, tarımın bilinçli yapılamamasından yakındı. Güngör, "Türkiye görünürde önemli bir sebze ve meyve üreticisidir. Ancak yeterli altyapı ve organizasyonun olmayışı yüzde 25'lere varan bir üretim kaybına yol açmaktadır. 

Böyle bir tarımsal üretimin sadece yüzde 7-8'nin ihracata dönüştürülüyor. Üretimiyle ilgili veri tabanı oluşturularak hangi ürünün ne zaman üretileceğinin belirlenmesi gerekiyor. Devletin tarıma yaptığı destek artırılmalı ve ülkemizin temel de bir tarım ülkesi olduğu unutulmamalı. Çiftçi, üretici birlikleri sayesinde aracılardan kurtarılmalı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 13:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vahdettin Kurnaz IP: 84.132.42.xxx Tarih : 1.03.2007 19:48:12
Merhabalar...... Carsamba Ovsindaki sebzecilik hakkinda yapmis oldugunuz bu aciklamalari okudum ve cok etkilendim! Az ve öz olarak gayet dogru olarak Carsamba yöresindeki sebzecilik sorunlarini dile getiroysun.Bu sorunlarimizi,Tarim bakani degil;böyle sizler cekirdekten yetismis olan hem üretici , hemde yönetici olan idealist ve caliskan kardeslerimiz yapacaklar. Almanya´ya Afrika´dan bile taze sebze geliyor da, neden Carsamba´dan olmasin? Israil´den 6 saat önce toplanmis toplanmis cilekleri yiyoruz! Bu güzel calismalarinizdan dolayi,sizleri bir kez daha tebrik eder;basarilarinizin devamini bekliyoruz. Selamlar......... Vahdettin Kurnaz