19
Mayıs
2024
Pazar
İLKADIM - SAMSUN

Halk ekmek fabrikası çalışmaları

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin günlük 1.5 milyon ekmek üretim kapasitesi olan tesislerini gezdiklerini belirterek, "Halk ekmek fabrikasını öncelikle özel sektörle birlikte yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Başkan Demirtaş, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile Acem Tekkesi'nde bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Necattin Demirtaş, insanların ilçelerinde ucuz ekmek alması için çaba içerisinde olduklarını söyledi.


Halk ekmek fabrikalarını yerinde görmek ve incelemek adına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ekmek fabrikalarını gezdiklerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Fabrikanın günlük 1.5 milyon ekmek üretim kapasitesi var. Bu uygulamayı buraya taşımayı düşünüyoruz. 6-7 milyon TL'lik bir maliyeti var. Belediyecilik mantığıyla işletme yürütmesinin başarısız olduğunu ben de biliyorum. Ekmek fabrikasını özel sektörle birlikte yapmayı öncelikli olarak düşünüyorum. Bunda ilerleme kaydedersek hayata geçireceğiz. Eğer bununda ilgili bir ilerleme kaydedemezsek, kendi şirketimiz üzerinden fabrikayı yapmayı planlıyoruz. Her şeye rağmen halkımıza verilmiş bir sözümüz var. Bu sözün verilmesi çabasındayız" diye konuştu.


İyi şeyler yapma gayretiyle yola çıktıklarını açıklayan Başkan Demirtaş, farklarını fark ettirmek istediklerini, şartlarının ise olumsuz olduğunu belirtti. Personel sayılarının kadrolu ve işçiler olmak üzere 965 olduğunu kaydeden Necattin Demirtaş, "4 firma üzerindeki firmalarla çalışan sayımız toplam bin 335'tir. Çevre temizlik şirketimiz var. Hizmet satın alma yöntemiyle ihaleleri yapılmıştır. Hizmet satın alma yöntemiyle Şükrü Can diye bir firmayla 89 kişi bizde istihdam ediliyor. Aynı şekilde başka bir firmayla seçimden önce bu şekilde anlaşmamız vardı. Ancak, mart ayında sona erdi. Oradaki çalışanlar kendilerini belediyenin çalışanı olarak gördüğü için bir sıkıntımız var. Seçimden önce belediye ile hukuksal bağlantıları sona ermiş. Ama bu insanların içinde 9 yıl çalışanlar da var. Bu da beni son derece rahatsız ediyor. Sonuçta ben de insanım, onlar ailelerine ekmek götürüyorlar. Bunların parasal boyutu ise aylık 2.5 milyon TL'ye ulaşıyor. İller Bankası'ndan gelen paradan yüzde 40'ı borçlarımıza kesiliyor. İki belediyeden kaynaklanan borçların tutarı da 53 milyon TL'dir. Eski Yeşilkent Belediyesi'nde bir borç yok. 1.1 milyon TL'lik her ay İller Bankası'ndan gelen para var. 2.5 milyon TL ise sadece personel masrafına gidiyor. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bunu da iyileştirmek için meclisimizde tartışıyoruz. Amacımız bu insanları saf dışı etmek değil, bu insanları belediyeyi de işler bir hale getirmektir" şeklinde konuştu.
Kendilerinin siyasi kimliğiyle değil, belediye başkanlık sıfatıyla şehrin güvenilen insanları olup herkesle diyalog içerisinde olduklarının altını çizen Demirtaş, ilçelerini olumlu bir tabloya getirme gayreti içerisinde olacaklarını, fazla personeli ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına kaydırmak istediklerini, hareket kabiliyetlerini bu şekilde artacağını ve iş yapma kapasitelerinin yükseleceğine inandığını belirterek, aksi halde bu tabloyla mevcudu koruyarak, netice almalarının söz konusu olmayacağını ifade etti.


Mayıs ayında vergi dönemlerinin olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu ilave, çevre temizli ve diğer vergilerin tahsilatından yaklaşık 10 milyon TL'lik bir beklentimiz var. Bunun yanı sıra AB projeleri var. Buna da 29 Mayıs'ta 1-2 projemizi sunacağız. İnşallah kabul edilir. Bu projeyle en azından 1 yıllık süre için gençlerimize aylık 250 TL ücretli kurs vereceğiz. Ayrıca, belediyeden 16-17 milyon TL alacağı olanlar ne hikmetse seçimden 1 gün sonra alacağını tahsil ekmek istiyor. İcraya verip para tahsilatı içerisine giriyor. Bunda da ne anlam vardır, bilemiyorum. Bunu sorgulayacağız. İlkadım Belediyesi borcuna sadık bir kurumdur. Varolan borçlarımızı ödemeyi planlıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?