22
Mayıs
2024
Çarşamba
LADİK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

'Akdağ, turizm merkezi olacak'

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Akdağ, Karadeniz'in kış ve doğa turizm merkezi olacak” dedi. 

İlçe gezileri kapsamında Ladik'i ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ladik Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Hasan Basri Güzelloğlu, ilçe gezilerinde, o bölgenin yatırımları, sorunları ve gelişmesi için değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Ladik'te yapılması planlanan “Akdağ Kış Termal Turizm” konseptinin bölge için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, 2007'de Akdağ'da TOKİ tarafından yapılması planlanan 400 yataklı otelin tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti. 

Akdağ tesislerinin en kısa zaman faaliyete geçmesinin hedef programında olduğunu, 2008 yılında tesis inşaatının tamamlanmasını planladıklarını ifade eden Güzeloğlu, “Otel inşaatıyla birlikte İl Özel İdaresi altyapı ve yol çalışmalarını yapacak. Yerel yönetimlerimizde kendilerine düşen görevleri yerine getirecek. Ortak bir çalışma ile tesislerin yapılması ve altyapının kısa zamanda götürülmesi sağlanacak. Akdağ, Karadeniz'in kış ve doğa turizm merkezi olacak. Bu bizim için çok önemli. İlin tanıtımı ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Turizmi canlandıracağız” diye konuştu. 

Ladik ilçesinin sanayisinin gelişmesi içinde yerel yönetici, işadamları ve bürokratlarla gerekli istişarelerin yapılacağını belirten Güzeloğlu, her ilçenin eksileri ve artılarını belirlemeye çalıştıklarını, bu doğrultuda çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Değerlendirme gezisine İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürü Mehmet Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve işadamları katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iahim IP: 193.255.247.xxx Tarih : 1.05.2007 15:58:17
merhabalar.bu faaliyetlerinizi elimden geldiği kadar takip ediyorum akdağ turizm cennetini daha güzel ve ladik halkı için daha verimli olması için elinizden gelni ve başarıyla sonuçlandıracağınızdan eminim saygılarımla...