15
Mayıs
2024
Çarşamba
LADİK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Ladikli kadınlara AB desteği

Samsun'un Ladik ilçesinde, AB Hibe Programı'ndan sağlanan kaynakla ev hanımları tarafından "sağlıklı pamuk iç çamaşırı" üretimine başlandı. Pamuktan üretilen iç çamaşırlarının terletmeme özelliği bulunduğu bildirildi. 

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan "Ev Kadınlarına Yönelik Uygulamalı Meslek Edindirme Merkezi Projesi" kapsamında, 78 bin euro hibe alınarak kadınlara yönelik meslek edindirme kursları düzenlendi. Sağlıklı iç giyimde önemli yer tutan pamuklu atlet üretimi için 10 adet örgü makinesi alınarak kurulan atölyede ev hanımları tarafından fanila üretimine başlandı. Verilen eğitimin ardından ev hanımları, seri bir şekilde fanila üretimine geçti. Büyük ilgi gören fanilaların cildin hava alması, ter yapmaması, aşırı terlemede teri emmesi ve vücudun hava almasını sağlaması gibi çeşitli faydaları bulunuyor. Yapılan fanilalar satışa sunularak, ev hanımları için gelir kaynağı oluyor. 

Ladik Kaymakamı Ayhan Tavlı, hibe programlarından sağlanan kaynakla birçok alanda başarı sağlandığını, fanila üretiminin ilçede tuttuğunu ve ilçeyle özdeşleştiğini kaydetti. Uzmanlarca pamuklu iç çamaşırın sağlıklı olduğuna dikkat çekilirken, pamuklu fanilanın kış aylarında vücudu koruduğu, yazın teri emerek vücutta kalmasını engellediği, vücudun hava almasını sağladığı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 14:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BARIŞ BALCI IP: 88.235.54.xxx Tarih : 23.06.2007 12:10:09
yaptıgınız ürünlerin yerini bulmak adına ben hazır giyim pazarlama işiyaptıgım için elimizden gelen yardımları yapmaya hazırım ben ist.osmanbeyde bayan hazır giyim toptan pazarlama karadeniz bölge sorumlulugunda on sene calıştım yardım amaclı karşılık beklemeden her türlü bilgi ve yardım edebilirim.BARIŞ BALCI. BİKEM GİYİM 0535 721 0376