18
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKKEKÖY - SAMSUN

Açık alanda kurban kesimine izin yok

Samsun’un Tekkeköy İlçesi Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, bu yıl da açık alanlarda kurban kesimine izin vermeyeceklerini belirterek, Tekkeköy Belediyesi Mezbahası’nın profesyonel kesicilerle hizmet vereceğini söyledi.

Tekkeköy İlçe Hıfzısıhha Meclisi toplanarak, Kurban Bayramı’ndaki kurban pazarları, kurban satışları ve kesimleri ile kurban artıkları konularındaki olası sorunları ele aldı. Kaymakam Kamil Kıcıroğlu başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkan Vekili Necip Çift, Sağlık Grup Başkanı Dr. Can Dedelioğlu, Tarım Müdürü Bekir Öztürk, Veteriner Hekim Sedat Ormancı ve Eczacı Ahmet Çakmaklı katıldı.

Toplantıda mevsim şartları sebebiyle kar yağışlarının doğurabileceği muhtemel olumsuz şartlar, salgın ve bulaşıcı hastalıklar ile kurban kesim hizmetleri ele alındı. Belediyelerin kurban pazarlarında alacağı tedbirlerde titizlik göstermeleri, kurban kesim yerlerinin hazırlanması ve açık alanlarda kurban kesimine izin verilmemesi istendi.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, Tekkeköy Belediyesi Mezbahası’nın 3 yıldan beri kurban kesim hizmeti vermekte ve kurbanlıklarını mezbahaya getirenlerin ücretsiz olarak burada kesimlerini yaptırabilmekte olduğunu kaydederek, "Bu yıl da mezbaha profesyonel kesicileri ile dileyen vatandaşların kurban kesimini yapabilecek. Ayrıca bu yıla kadar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından açılan kesicilik kurslarından 28 kişi sertifika aldı. Tekkeköylüler öncelikle sertifikalı kesicilere kurbanlarını kestirmeli" dedi.

Kurban kesimi konusundaki her türlü tedbire rağmen asıl harekete geçmesi ve dikkatlerinin çekilmesi gerekenlerin kurban kesen vatandaşlar olduğu noktasında fikir birliği oluştuğuna değinen Kaymakam Kıcıroğlu, "İbadeti yapanlar vatandaşlarımız ancak AB’ye karşı sınav veren ülkemizdir. Kurbanlık konusundaki düzenlemeleri halkımızın yanlış anlamaması gerekir" diye konuştu.
Vatandaşlardan kurban kesimlerini ehil kesiciler eliyle yapılmasına özen göstermelerini isteyen Kıcıroğlu, "İbadeti (kesimi) kendim yapacağım" gayretiyle kurbanlıklara eziyet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kurbanlıkların satın alınmasında kulak küpelerine ve hayvanların pasaportlarına (menşe kağıtları) bakılması, açıkta kurban kesimine tevessül edilmemesi, kurban atıklarının usulünce imha edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Kıcıroğlu, "Büyükşehir belediye sınırlarına girerek kentleşme ve modernleşme sürecine girdik. Yaptığımız her işte kentleşme ve modernleşmenin değerlerine içten gelerek uyum sağlamaya gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 17:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?