22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKKEKÖY - SAMSUN

AKP'li Kılıç milliyetçilere adres gösterdi

AK Parti Samsun Milletvekili ve 3. sıra milletvekili adayı Suat Kılıç, Türk milliyetçilerinin gerçek ve tek adresinin AK Parti olduğunu söyledi.
Türk cumhuriyetleri ile ilişkileri en çok geliştiren ve bu ülkeleri en çok ziyaret eden, Yunanistan'da Batı Trakya'ya ilk giden, Kıbrıs'ı milli dava olarak ele alan kişinin Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Suat Kılıç, "Milliyetçilik gemisi lafla yürümez" dedi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesine bağlı Büyüklü beldesinde düzenlenen mitingde halka seslenen Kılıç, havanda su dövmeyle, milletin bankalarını boşaltanlarla kol kola yürümeyle milliyetçilik olmayacağını vurguladı. Türk milliyetçilerine tek adres olarak AK Parti'yi gösteren Kılıç, "Takım tutar gibi parti tutulmaz. Türkiye'de ve dünyada milliyetçiliğin tanımı da algılaması da değişmiştir, değişmek zorundadır. Türkiye'nin kapılarını dünyaya kapatarak, Türkiye'yi şiddetin adresi göstererek, yabancı sermaye yatırımlarını ürküterek milliyetçilik olmaz. Türkiye'de enflasyonu, faizleri, dövizi azdıracak ürkütücü söylemleri şiddetli ses tonlarıyla gündeme taşıyarak milliyetçilik yapılmaz. Türk milletinin gerçek sevdalıları Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün yanında onun refahı ve kalkınması için çalışanlardır. Altı sıfır atarak Türk Lirası'na değer kazandıranlardır" diye konuştu.

Milliyetçi geçinenlerin iktidarında Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 24 milyar dolar borçlandırıldığını kaydeden Kılıç, bugün AK Parti'nin bu borcu 8 milyar dolara indirdiğini ifade etti. Kılıç, "İşte milliyetçilik budur. Türk Devleti'nin borçlar için ödediği faizi yüzde 70'lerden yüzde 18'e indirdik, işte milliyetçilik budur. Türkiye'nin kapılarını dünyaya açarak 36 milyar dolar düzeyinde devraldığımız yıllık ihracatı 94 milyar dolara çıkardık, işte milliyetçilik budur. Türk müteahhitlerinin dünyada yaptığı işleri üç dört katına çıkardık, işte milliyetçilik budur" şeklinde konuştu.

1999-2002 yıllarında milliyetçi geçinenlerin Türk cumhuriyetlerini yok saydığını hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti: "Asya'daki kardeşlerimizi yok saydılar. Türk cumhuriyetlerini unuttular. Kapılarını bile çalmadılar. Enerjiyi bile onlardan değil başkalarından aldılar. İkili ilişkileri, ticareti geliştirmediler. Türk kültürü adına Asyalı kardeşlerimizle bir tek ortak proje geliştirmediler. Olmaz olsun böyle milliyetçilik. Ama AK Parti iktidarı ve Başbakan Erdoğan her bir Türk cumhuriyetine defalarca gitti. Onları buraya getirdi. Batı Trakya'daki Müslüman Türkleri ziyaret eden ilk Türkiye cumhuriyeti Başbakanı oldu. Türk dünyasına son dört yılda 1.5 milyar dolarlık yardım gönderdik. Ortak projeler geliştirdik. İşte milliyetçilik budur. Dolayısıyla milliyetçilerin yeni ve gerçek adresi AK Parti'dir."

Kılıç, Tekkeköy Büyüklü'de kafasına takılan 8 köşeli kasketle de halkı selamladı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 18:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?