15
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKKEKÖY - SAMSUN

Başkan Kaldırım sözünü tuttu

Samsun Gazi Belediye Başkanı Süleyman kaldırım, Samsun Devlet Hastanesi'ni ziyareti sırasında, ilik iltihabı tedavisi gören 7 yaşındaki Turgut Gelen'e verdiği yardım sözünü tuttu. 

Tekkeköy ilçesindeki Sarıyurt köyüne giden Başkan Süleyman Kaldırım, hasta çocuğu sevindirerek verdiği sözü tuttu. Doğduğu günden itibaren ilik iltihabı hastalığıyla boğuşan 7 yaşındaki Turgut Gelen'in eğitimini sürdüremediğini öğrenen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, küçük çocuğun ailesinden ve doktorlarından bilgi aldıktan sonra Deniz Feneri Derneği Karadeniz Bölge Temsilcisi Yusuf Baykal'a çocuğun durumu hakkında bilgi verdi. Deniz Feneri Derneği'yle işbirliği yapan Başkan Kaldırım, beraberinde Deniz Feneri Derneği Karadeniz Bölge Temsilcisi Yusuf Baykal, Gazi Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tayinci, Samsun Devlet Hastanesi Öğretmeni Elvan Tayinci ile birlikte Gelen'i evinde ziyaret etti. Hastane ziyareti sırasında Başkan Kaldırım'a araç sıkıntısı nedeniyle okula gidemediğini söyleyen Turgut Gelen'in bu talebi de Deniz Feneri Derneği'ne iletilerek akülü araba ve bilgisayar alındı. Halen tedavisi Samsun Devlet Hastanesi'nde süren Turgut Gelen, eğitimini de hastanede sürdürüyor. 

Sürekli tedavisi için hastanede yatması gereken ancak bir günlük ev izni alan Turgut Gelen'in babası Eyüp Gelen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'a teşekkür etti. Başkan Kaldırım'ın ve Deniz Feneri Derneği'nin katkılarıyla çocuğunun eğitimine devam edebileceğini ifade eden baba Gelen, "Çocuğum doğumun ardından bu amansız hastalığa yakalandı. Tedavisi için varımızı yoğumuzu ortaya koyduk ancak iyileşmesi noktasında bir gelişmeye varamadık. Yürüyemediği için okuluna devam edemeyen çocuğum tedavi gördüğü Samsun Devlet Hastanesi'nde eğitimini sürdürmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 09:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?