22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKKEKÖY - SAMSUN

Gasp davası sanığı beraat etti

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde evine girdiği kadını silah zoruyla etkisiz hale getirip bağlayarak darp edip ziynet eşyalarını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan genç, olay günü başka bir yerde olduğunu ispatlayınca beraat etti.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Tekkeköy ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi Ulukent Sitesi 2. Blok kat 4'te yaklaşık 19 ay önce meydana gelen olayda, Şükran A. (40) evine gelen silahlı bir kişi tarafından darp edilip kanlar içinde bırakılıp elleri bağlandıktan sonra ziynet eşyaları gasp edildi.

Askerden izne gelen Turgut B.(21), şükran A.'nın evine girerek silah zoruyla ziynet eşyalarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklandı. 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilen Turgut B., olayda bir suçunun olmadığını, olayın meydana geldiği saatte lise öğrencisi olan kız arkadaşını görmek için karne alacağı gün okuduğu okula gittiğini söyledi ve bunu da tanıklar sayesinde ispat etti.

Gasp ve yaralama suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Turgut B.'nin bugün yargılanması sona erdi. Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda suçsuz olduğu ispat edilen Turgut B.'nin beraatine karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?