23
Mayıs
2024
Perşembe
TEKKEKÖY - SAMSUN

Judocular, Tekkeköy'ün gururu oldu

Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel, Bursa’da yapılan Türkiye Gençler Judo Şampiyonası’nda kilolarında şampiyon olan Tekkeköy Beldespor Judo Takımı sporcularını altınla ödüllendirdi.

Daha önce büyüklerde Türkiye 2.’si, gençlerde ise 2. kez üst üste Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Tekkeköy Beldespor Judo Takımı, 30 Nisan-1 Mayıs 2005 tarihleri arasında Bursa’da yapılan Türkiye Gençler Judo Şampiyonası’nda 3 birincilik ve 1 ikincilik elde etti. Şampiyonada, 60 kiloda İskender Özkanoğlu, 73 kiloda Faruk Hamitdal ve 81 kiloda Mahmut Sarı 1. olurken, 81 kiloda Ali Gür de 2.’liği elde etti. Ayrıca, 66 kiloda 5. olan Cüneyt Çetin’in, milli takıma çağrıldığı belirtildi.

Tekkeköy Beldespor Judo Takımı Antrenörü Saadetin Ekinci, sporcular ile birlikte Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, elde ettiği başarılarla Samsun’un gururu olan Tekkeköy Beldespor Judo Takımı’nın şampiyon sporcularına Cumhuriyet altını takan Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel, judoculara ellerinden gelen desteği verdiklerini ve bundan sonrada vermeye devam edeceklerini söyledi. Sporcuları elde ettikleri başarılardan dolayı kutlayan Yücel, "Judocularımız, elde ettikleri başarılarla Tekkeköy’ü, Türkiye’ye tanıttılar. Şimdi sıra, Avrupa ve dünyaya tanıtmaya geldi. Sporcularımızın Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde edeceklerine inancım tam. Dualarımız onlarla beraber" dedi.

Tekkeköy Beldespor Judo Takımı Antrenörü Saadetin Ekinci de, ilçe takımı olarak Türkiye’de önemli başarılara imza attıklarını vurguladı. Ekinci, "Sporcularımızın başarısı bu. İnandık, azmettik ve başardık. Bundan sonraki hedefimiz önce Avrupa’da madalya elde etmek, daha sonra da 2008 Pekin Olimpiyatları’na en az 2-3 sporcu ile katılmak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 11:33:16
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 18:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?